Αναβιώνει υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης
Κως
17/02/2023

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα αναβιώσει την 15η Μαρτίου 2023 υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης στην Κω, η οποία προκάλεσε αίσθηση κατά την εκδίκασή της σε πρώτο βαθμό λόγω και αιχμών για διαφθορά στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.
Το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε συγκεκριμένα:
– Ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ στον Σ. Γ. του Κ. 62 ετών, κάτοικο Κω, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα λόγω αναπηρίας με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ.
– Ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή ύψους 300.000 ευρώ στον Κ. Μ. του Φ. 60 ετών, κάτοικο Κω.
– Ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ στους Μ. Ν. του Κ. 32 ετών, κάτοικο Κω και Τ. Ε. του Ε. 26 ετών, κάτοικο ομοίως.
Οι ποινές των τελευταίων 3 δεν ανεστάλησαν, ενώ αθώα, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε η A. Τ. του V. 27 ετών υπήκοος Γεωργίας.
Σε δεύτερο βαθμό δεν δικάζεται ο δεύτερος.
Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:
Την 31η Αυγούστου 2016 μετά από ταυτόχρονους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε ξενοδοχείο και σε οικίες των εμπλεκομένων κατασχέθηκαν συνολικά 35 κιλά και 921 γραμμάρια κάνναβης, 631,5 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα, το χρηματικό ποσό των 3.050 ευρώ, 8 κινητά τηλέφωνα και 3 ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις συναλλαγής ναρκωτικών και αντίστοιχων χρηματικών ποσών.
Οι αστυνομικοί ωστόσο σχημάτισαν και δεύτερη συμπληρωματική δικογραφία διότι μετά από νέα έρευνα βρέθηκε σε παραθαλάσσιο αγρόκτημα «καβάτζα» στην περιοχή Τιγκάκι της Κω ποσότητα 80 γραμμαρίων κάνναβης, σε 5 νάιλον συσκευασίες εντός βάζου το οποίο είχε θαφτεί.
Η ποσότητα αυτή φέρεται να ανήκει στον Σ. Γ. του Κ. 62 ετών, κάτοικο Κω, που έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν σε υποθέσεις σωματεμπορίας και μαστροπείας, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και σε υπόθεση καταγγελιών σε βάρος αστυνομικού, που στην πορεία αθωώθηκε, για δωροδοκία.
Κατηγορούμενοι, όπως έγραψε η «δημοκρατική», είναι και οι Μ. Ν. του Κ. 32 ετών, κάτοικος Κω, Κ. Μ. του Φ. 60 ετών, κάτοικος Κω, A. Τ. του V. 27 ετών υπήκοος Γεωργίας και Τ. Ε. του Ε. 26 ετών, κάτοικος Κω.
Στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται ο υπήκοος Αλβανίας O. B. του S. 25 ετών, Μ. Θ. του Μ. 49 ετών και M. E. του Μ. 37 ετών, που δεν συνελήφθησαν.
Ως κύριος διακινητής φέρεται, σύμφωνα με την δικογραφία, που έχει σχηματιστεί, ο Σ. Γ.. Ο Κ. Μ. που εργαζόταν ως αποθηκάριος και ως διακινητές οι Μ. Ε., ο Q. B. και ο Μ. Θ..
Την 31η Αυγούστου 2016 και περί ώρα 18:10 στο Ζηπάρι της Κω απέναντι από βενζινάδικο οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της παρακολούθησης είδαν τον Σ. Γ., ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο να σταματά δεξιά του δρόμου και να πωλεί στον Μ. Ν. μια νάιλον συσκευασία πορτοκαλί χρώματος με κάνναβη βάρους 120 γραμμαρίων έναντι 50 ευρώ.
Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και τους συνέλαβαν.
Ακολούθησε έρευνα σε ξενοδοχείο, το οποίο δεν λειτουργεί, στο Τιγκάκι και σε δωμάτιο όπου διέμενε ο Σ.Γ. βρέθηκαν πάνω σε κομοδίνο σε συσκευασία χαπιών Depon, 8 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 6,2 γραμμαρίων.
Βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 905 ευρώ.
Κατόπιν διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του Κ.Μ. στο Ζηπάρι στην οποία βρισκόταν και η Γεωργιανή. Βρέθηκαν σε πλαστικό τάπερ σε αποθήκη 9 συσκευασίες κοκαΐνης μικτού βάρους 603 γραμμαρίων, μια νάιλον συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους 4,9 γραμμαρίων, ένα πλαστικό κουτί με 6 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη μικτού βάρους 3 γραμμαρίων, ένα πλαστικό κουτί με 8 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη μικτού βάρους 5,6 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 1.145 ευρώ, ατζέντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ και στοιχεία από συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, τρεις ατζέντες με συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, μια απόδειξη είσπραξης στο όνομα Σ. Γ., ένα βιβλιάριο καταθέσεων και 5 κινητά τηλέφωνα.
Ακολούθησε έλεγχος στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Κ. Μ. στο Τιγκάκι και εκεί βρέθηκαν 5 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη μεικτού βάρους 34,9 γραμμαρίων, 2 ομοιώματα κουτιών μπύρας που περιείχαν 15 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη.
Στο κατάστημα βρέθηκε η Τ. Ε. που κατείχε στο παντελόνι της μια νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους 0,5 γραμμαρίων.
Ο Κ. Μ. οδήγησε τους αστυνομικούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Τιγκάκι, που χρησιμοποιούσαν ως «καβάτζα».
Εκεί βρέθηκαν 3 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 51, 93 και 56 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κάτω από το κρεβάτι και αεροστεγώς συσκευασμένες βρέθηκαν ακόμη 54 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 35 κιλών και 596 γραμμαρίων. Πηγή:www.dimokratiki.gr