Με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Κω στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Τελ Αβίβ
Κως
21/02/2023

Άκρως επιτυχημένη ήταν η παρουσία του Δήμου Κω στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2023 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ από 14 έως 15 Φεβρουαρίου που συγκέντρωσε 400 εκθέτες από 50 χώρες και 16.000 επαγγελματίες του Τουρισμού από 100 χώρες. 

Ο Δήμος Κω συνδιοργάνωσε με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων και ταξιδιωτικών πρακτορείων του Ισραήλ παρουσίαση της Κω, σε επιλεγμένο κοινό επαγγελματιών του τουρισμού και των ΜΜΕ. 

Η παρουσίαση έγινε από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Σέβη Βλάχου με πλούσιο υλικό πληροφοριών εμπλουτισμένο με βίντεο και φωτογραφίες, με συμμετοχή Tour Οperators (Planneto, Aviation links, Istaa, Flying carpet, Signal tours, Gulliver, Travex, Signal tours), αεροπορικών εταιρειών (Tus Airways, Cyprus Airways,  Israir  και Arkia airlines) αλλά και εκπροσώπων των Media (Lametiel, Passportnews, Mako, Ynet, The Times of Israel, Walla, Haaretz, Jerusalem post, Israir magazine, Channel 13, i24 news). 

Η παρουσίαση είχε τηλεοπτική κάλυψη από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ η Αντιδήμαρχος παραχώρησε και συνέντευξη, αναδεικνύοντας τη δυναμική που έχει η Κως, ως τουριστικός προορισμός. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το βίντεο με το ιστορικό και την σημερινή λειτουργία της πρώην Εβραϊκής Συναγωγής με πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και τη δυνατότητα πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών από Ισραηλινούς. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό με θερμά λόγια η πρόεδρος της Ένωσης Tali Laufer, η οποία μετέφερε την προσωπική της εμπειρία από τις επισκέψεις και τις διακοπές που έκανε στο νησί μας, όπως επίσης και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιώργος Αντώνογλου, ο οποίος εξήρε τις ομορφιές της Κω ενώ η γενική γραμματέας Φαίδρα Σπανού έκανε τοποθέτηση για τις πολυποίκιλες προτάσεις που προσφέρει η Κως για να καλύψει τις ανάγκες και τις επιθυμίες μιας οικογένειας με παιδιά και της νεολαίας. Σε όλους τους συμμετέχοντες διανεμήθηκαν δωρεάν τσάντες με Ιπποκρατικό όρκο, φυλλάδια και αναμνηστικά δώρα.

Η παρουσία μας στο Τελ Αβίβ, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι με τις συνέργειες όλα γίνονται καλύτερα. Στο σημείο αυτό αξίζει να εκφράσουμε και γραπτώς τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον Διευθυντή του ΕΟΤ Ισραήλ Δημήτρη Βασιλειάδη για τη αγαστή συνεργασία, όπως επίσης και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΔ Γιάννη Πάππου για την εξαιρετική δουλειά στη προώθηση των νησιών μας και ειδικότερα για τη δική μας συνεργασία και φιλοξενία στα booths του επιμελητηρίου, όπου η Αντιδήμαρχος είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τις επαφές της καθώς κα να διανείμει υλικό στο κοινό.

Στην παρουσίαση κέρδισε πολλά θετικά σχόλια η αναφορά της Αντιδημάρχου στην πρωτοβουλία του ΕΒΕΔ για τη συνδιοργάνωση Fam Trip για την προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού και  του island hopping σε Κω - Νίσυρο - Τήλο - Κάλυμνο - Λέρο - Πάτμο – Λειψούς τον Μάιο του 2021, όπως επίσης και για την συνεργασία με τον Δήμο Κω, για την κάλυψη της δαπάνης των πινακίδων στις ορεινές διαδρομές του ποδηλάτου.

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι η Αντιδήμαρχος είχε παρουσιάσει την Κω ως προορισμό στο Webinar που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τον Μάιο του 2021 με συμμετοχή 40 τουριστικών πρακτόρων, αρκετούς από τους οποίους είχε την ευκαιρία να συναντήσει δια ζώσης στην έκθεση του Τελ Αβίβ.

Φωτογραφίες