Αποτελέσματα Διαγωνισμού Ρομποτικής Unknown Mission Challenge
Κως
16/03/2023

Για πρώτη φορά πανελλαδικά απο τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής He-Ro, και τοπικά στην Κω απο το Πρότυπο Κέντρο Ρομποτικής, Πληροφορικής και Επιστημών Instudies ως επίσημος συνεργάτης, συνδιοργανώθηκε με επιτυχία αυτός ο μοναδικός διαγωνισμός, οπού έχοντας ως βάση οποιονδήποτε εξοπλισμό ρομποτικής αλλα και κατασκευαστικά εργαλεία και εργαλεία δημιουργικών κατασκευών, τα παιδιά κλήθηκαν να επιλύσουν on the fly μια άγνωστη αποστολή.

Ήταν μεγάλη μας χαρά που δώσαμε την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά να γνωρίσουν την ρομποτική μεσα απο μια αρκετά απαιτητική πρόκληση και που κατάφεραν να την φέρουν εις πέρας με επιτυχία, αλλά και με το γεγονός ότι παλιά και νέα παιδιά ήρθαν αντιμέτωπα με νέες προκλήσεις και παράλληλα με την ευκαιρία να μάθουν μέσα απο τα προβλήματα που βρέθηκαν αντιμέτωπα να λύσουν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής κ. Μάνο Μήτρου και τον Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κω κ. Αριστείδη Φουντωτό για την ευγενική παραχώρηση του πολύ ωραίου χώρου όπου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, την Natur Γαλαθρής που μας κράτησε δροσερούς με αναψυκτικά τοπικής παραγωγής, το Acropolis Pizza για τις πίτσες που εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ μετά απο ένα κουραστικό και απαιτητικό τετράωρο, και τους εθελοντές που βρέθηκαν εκεί για να βοηθήσουν να κυλήσει ομαλά ο διαγωνισμός.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, αγόρια και κορίτσια, που είτε διακρίθηκαν είτε όχι, βγήκαν νικητές απο ολο αυτό με νέες γνώσεις και εμπειρίες. Πιστεύουμε ότι ανυπομονούν για το επόμενο UML, όπως όλοι μας.

Εμεις θα είμαστε εκεί να δημιουργούμε τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις, με σύγχρονες και καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, έτσι ώστε να καλλιεργηθούν οι επιστήμονες του μέλλοντος, και με αυτόν τον τρόπο να στρώσουμε τον δρόμο για ένα μέλλον καινοτομίας και προόδου.

#creatingfuturescientists


Φωτογραφίες