Με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Γεωργίου στο Πυλί
Κως
22/04/2023

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ ο εσπερινός στον Άγιο Γεώργιο Πυλίου. Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο Έπαρχος Κω, Γιάννης Καμπανής, οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Καλλούδης, Γεωργία Κασσιώτη, Σέβη Βλάχου, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής, Γιώργος Κυρίτσης, η επικεφαλής του Οράματος και Δράση, Ιωάννα Ρούφα, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιάννης Φραγκούλης, Καλλιόπη Κάννη και Ιωσήφ Σαΐτης, ο πρόεδρος της κοινότητας Πυλίου, Αναστάσης Κεφαλιανός,  ο αντιπρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Μπάμπης Ναβροζίδης και πλήθος πιστών. 

Αύριο, ανήμερα της εορτής, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει το παραδοσιακό έθιμο της παρέλασης των αλόγων, ενώ το βράδυ την ίδιας ημέρας στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική.

Ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος  ο Τροπαιοφόρος ανήκει στη χορεία των μεγαλομαρτύρων και είναι από τους λαοφιλέστερους Αγίους της Εκκλησίας μας. Έζησε κατά τα τέλη του 3ου αιώνος μ.Χ. και τας αρχάς του 4ου επί της βασιλείας του Διοκλητιανού.  εποχή του υπήρξε εποχή σκληρών διωγμών και εξοντωτικών κατά της Χριστιανικής Πίστεως. Ο Γεώργιος είχε μεγάλο αξίωμα. Ήτο κόμης και διακρινόταν σ' όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την γενναιότητά του και την ανδρεία του.

Παρ' όλη τη δόξα όμως και τις τιμές δεν αρνήθηκε να θυσιάσει τα πάντα και να ομολογήσει με παρρησία ενώπιον του αυτοκράτορος και πολλών αρχόντων την χριστιανική του πίστιν. Υπέμεινε βασανιστήρια πολλά και φρικτά που στο τέλος τον ανέδειξαν Μεγαλομάρτυρα.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ