Ηλίας Χρυσόπουλος στον RV: Πάνω από το πτώμα της άτυχης 63χρονης έγινε σπέκουλα και πολιτική εκμετάλλευση
Κως
09/06/2023

Στα γεγονότα που αφορούν  στο θάνατο της άτυχης 63χρονης στην Κω, ένα θέμα που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις και έγινε αντικείμενο προεκλογικής σπέκουλας,  αναφέρθηκε ο υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κω “Ο Ιπποκράτης”, Ηλίας Χρυσόπουλος, μιλώντας σήμερα στο “Πρωινό Xpress” του Real Voice 99,5, με τη Ρένα Παυλάκη.

“Καταρχήν έγινε μία προσπάθεια να αποδοθεί ο θάνατος της άτυχης γυναίκας με την έλλειψη ασθενοφόρου. Σε κάποιους δεν  “άρεσε” ότι η άτυχη γυναίκα δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσει, γιατί “έφυγε” από ανεύρυσμα εγκεφάλου. Σύμφωνα με συγγενείς της, που ήταν μπροστά  στο θλιβερό γεγονός, μόλις η άτυχη συμπολίτισσά μας, είπε “ωχ το κεφάλι μου”, έπεσε νεκρή. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη νεκροψία. Από την πρώτη στιγμή είχα την εκτίμηση των γιατρών για ακαριαίο θάνατο. Η γυναίκα μεταφέρθηκε μετά από μία ώρα στο Νοσοκομείο. Η νεκροψία επιβεβαίωσε αυτές τις υποψίες.  Βγήκαν κάποιοι και είπαν ότι άργησε το ασθενοφόρο και γι’ αυτό πέθανε. Πάνω από το πτώμα της γυναίκας έγινε σπέκουλα και πολιτική εκμετάλλευση. Εμείς λέγαμε, περιμένετε να βγει το πόρισμα, πριν βγάζετε δηλώσεις και συμπεράσματα”, είπε χαρακτηριστικά ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Κω, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης, την οποία και ο ίδιος γνώριζε προσωπικά.

Κατηγορηματικά όχι, δήλωσε ο κ. Χρυσόπουλος όταν ερωτήθηκε αν η Κως είχε ποτέ τρία ασθενοφόρα, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ. Χρυσόπουλος αποκάλυψε στον RV ότι όταν οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ έφυγαν από το περιστατικό που βρίσκονταν κι ενώ κατευθύνονταν στο περιστατικό με την άτυχη γυναίκα και πληροφορήθηκαν ότι ήταν νεκρή, ειδοποιήθηκαν να πάνε σε τρίτο περιστατικό για άτομο που τραυματίσθηκε από πτώση από άλογο.

“Υπάρχουν δύο ασθενοφόρα τα οποία είναι ολοκαίνουργια και δόθηκαν από δωρεές, τα οποία όμως δεν χρησιμοποιούνται γιατί το ΕΚΑΒ δεν στέλνει προσωπικό για να επανδρωθούν παρά τις επίμονες οχλήσεις και πιέσεις της διοίκησης”, πρόσθεσε ο κ. Χρυσόπουλος.  Τα ασθενοφόρα αυτά έχουν δωρηθεί στο Νοσοκομείο της Κω και παραμένουν εκεί, διότι αν δοθούν στο ΕΚΑΒ, είναι βέβαιο ότι θα τα μεταφέρουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.  “Με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα τα επανδρώσουμε, τα κρατήσαμε στο Νοσοκομείο” ανέφερε.

Ο κ. Χρυσόπουλος, συμπερασματικά τόνισε ότι το ΕΣΥ είναι ξεπερασμένο από τις επιστημονικές εξελίξεις και την ίδια τη ζωή. Δεν μπορεί πια να ανταποκριθεί στο ρόλο του, πρέπει να καταργηθεί και να επανασχεδιαστεί από την αρχή, με βάση τα νέα δεδομένα και τα νέα εργαλεία που πλέον μπορεί να διαθέσει η τεχνολογία στην υπηρεσία της υγείας.

 

Realcoice995.gr