Δηλώσεις της μεταφράστριας της μητέρας και του συντρόφου της 27χρονης Αναστάζια
Κως
20/06/2023
Επέστρεψαν  στην Πολωνία η μητέρα και ο σύντροφος της 27χρονης Αναστάζια

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται η μητέρα και ο σύντροφος της 27χρονης Αναστάζια, ιδιαίτερα καταβεβλημένοι και συγκινησιακά φορτισμένοι  αναφέρει στην κάμερα του kostv η  συμπολίτισσα μας Άνια Ράπεση (Πολωνή στην καταγωγή) η οποία ήταν η επίσημη μεταφράστρια της μητέρας και του συντρόφου της 27χρονης Αναστάζια κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας  αλλά και στην επικοινωνία που είχαν με τις αστυνομικές αρχές της Κω.

Η κ . Ράπεση  σημείωσε  πως μέχρι τελευταία στιγμή  η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας, πίστευε  πως επρόκειτο για το πτώμα άλλης γυναίκας και όχι της Αναστάζια Σύμφωνα με δηλώσεις. η  κ. Ράπεση και οι δύο, αναχώρησαν με πρωινή πτήση για την Πολωνία για να βρεθούν δίπλα στην οικογένεια τους,  και  για να τους χορηγηθεί η ψυχολογική  υποστήριξη μετά το τραγικό συμβάν .

Ερωτηθείσα για την αντιμετώπιση της υπόθεσης από τα Πολωνικά ΜΜΕ η κ.Ράπεση επισήμανε πως το θέμα είναι  πολιτικό και η χώρα της απέναντι σε τέτοιους ανθρώπους, είναι ρατσιστική ενώ τόνισε πως όλες αυτές τις ημέρες υπάρχει  διακριτική παρουσία υπαλλήλου του Πολωνικού προξενείου στο νησί μας.

Σημείωσε δε, πως η μητέρα της Αναστάζια πήρε πολύ αγάπη και φροντίδα  από τους εργαζόμενους στις δικαστικές υπηρεσίες, καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης.

Ρεπορτάζ