Με παρέμβαση του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, στο ΔΙΙΚ η συναυλία Ξαρχάκου, το Σάββατο 1η Ιουλίου
Κως
28/06/2023

Ο Σταύρος Ξαρχάκος, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, σύμβολο της ελληνικής κουλτούρας και του πολιτισμού μας.

Επιλέξαμε ως Δήμος Κω, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη χορηγία της «Μαρίνας Κω», να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπατριώτες μας, να απολαύσουν τον ίδιο και τους συνεργάτες του, στον ιερό χώρο του Ασκληπιείου. 

Μέσα από μια διαδικασία πραγματικά δύσκολη και επίπονη, καταφέραμε να δοθούν 1000 θέσεις εντός του χώρου, από την αρχαιολογική υπηρεσία. 

Ως μέτρο σύγκρισης, αξιολογήθηκε αντίστοιχη συναυλία του συνθέτη, το 2016, με περίπου τον ίδιο αριθμό θεατών. 

Διαπιστώθηκε όμως ότι, το ενδιαφέρον του κόσμου σήμερα, είναι πολύ μεγαλύτερο. Ότι πολλοί συνδημότες μας, αν και επιθυμούν, δεν θα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν αυτή τη μοναδική μουσική βραδιά. 

Προς άρση αυτού του αδιεξόδου, με γνώμονα πάντα ότι πρέπει να αφουγκραζόμαστε τα "θέλω" της κοινωνίας μας, ότι στον πολιτισμό δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί, με άμεση παρέμβαση μου, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ και τον Πρόεδρο της «Μαρίνας Κω», ζήτησα να πραγματοποιηθεί η συναυλία στον περιβάλλοντα χώρο του ΔΙΙΚ, με τοποθέτηση της εξέδρας σε άλλη θέση, με καλύτερη χωροθέτηση και κατανομή των καθισμάτων, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσοι επιθυμούν, να προσέλθουν ελεύθερα σε αυτό το χώρο. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, με τον Γιάννη Κότσιρα και την Ηρώ Σαΐα, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 1η Ιουλίου, στον περιβάλλοντα χώρο του ΔΙΙΚ, η είσοδος θα είναι ελεύθερη, χωρίς υποχρέωση προκράτησης. Όσοι έχουν προχωρήσει σε προκράτηση, αυτή δεν ισχύει.

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Νίκο Παπαντωνίου και τη Διοίκηση του ΔΙΙΚ για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Με τη βεβαιότητα ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, εύχομαι σε όλους σας να απολαύσουμε μια μοναδική μουσική βραδιά στον υπέροχο χώρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω