Διακίνηση παράνομων μεταναστών με jet ski στην Κω - συνελήφθη ο διακινητής τους
Κως
05/07/2023

Με Jet Ski μετέφερε 24χρονος αλλοδαπός, τρεις παράνομους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στην Κω και όταν έγινε αντιληπτός από τους λιμενικούς, προσπάθησε να διαφύγει κάνοντας αναστροφή, με αποτέλεσμα χειριστής και μεταφερόμενοι να βρεθούν στη θάλασσα

Ευτυχώς οι λιμενικοί περισυνέλλεξαν και τους τέσσερις, ενώ ο 24χρονος αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη κατηγορούμενος για πρόκληση ναυαγίου, έκθεσης ζωής σε κίνδυνο, παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα και παραβίαση του Κώδικα Μετανάστευσης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, χθες το απόγευμα, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα JET SKI, στη θαλάσσια περιοχή «Ακρωτήρι Αμμόγλωσσα» της Κω, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές.

Το ανωτέρω σκάφος, στη προσπάθεια του να αποφύγει το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, επιχείρησε αναστροφή με μεγάλη ταχύτητα με συνέπεια να ανατραπεί και οι επιβαίνοντες του να βρεθούν στη θάλασσα. Στο JET SKI επέβαιναν συνολικά τέσσερα (04) άτομα τα οποία, μετά την πτώση τους, περισυνελέγησαν από στελέχη του περιπολικού σκάφους και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 24χρονος διακινητής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2016 (Κώδικας Μετανάστευσης), του άρθρου 277 του Π. Κ. (Πρόκληση ναυαγίου), του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 83 Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα) όπως ισχύει, ενώ κατασχέθηκε το JET SKI ως μέσο διακίνησης.

πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/497013/diakinhsh-paranomwn-metanastwn-me-jet-ski-sthn-kw-synelhfthh-o-diakinhths-toys