Απάντηση ΒΑΚΟΥΦ Κω στην εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ για τέμενος Ντεφτεντάρ
Κως
28/07/2023

Προς αποκατάσταση των όσων ανακριβώς αναφέρονται σε άρθρο της κας Πίστας Βερβέρογλου που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΣΤΑΘΜΟΣ την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 και αφορούν τον Οργανισμό Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Κω, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Όπως είναι γνωστό σε όλους, οι εργασίες στο τέμενος Ντεφτεντάρ στην πλατεία Ελευθερίας έχουν ήδη ξεκινήσει και για τον λόγο αυτό το τέμενος έχει αποκλειστεί με περίφραξη για λόγους ασφαλείας.

Όσον αφορά δε το αναφερόμενο στο δημοσίευμα ότι δήθεν οφείλουμε τουλάχιστον 230.000 ευρώ σε καθέναν από τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών μελετών, διευκρινίζουμε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι οι μελέτες που εκπονήθηκαν από δύο μηχανικούς (τον αείμνηστο Γεώργιο Σιδερή και τον κ. Τέλη Ηρακλείδη) αφορούν την αποκατάσταση των τεμενών στο Γαζή Χασάν Πασά (Πλατάνι), Ντεφτεντάρ (Πλατεία Ελευθερίας), Γαζή Χασάν Πασά (Λότζια), Αττίκ και Μορούκ, καθώς και δύο Κρήνες στην πλατεία Πλατάνου και την πλατεία Ελευθερίας και σήμερα οφείλουμε συνολικά για όλες τις μελέτες το ποσό των 170.000 ευρώ περίπου, το οποίο αποπληρώνεται ανελλιπώς σε μηνιαίες δόσεις.

Οι πληγές που άφησε ο σεισμός του 2017 σε όλη την Κωακή κοινωνία είναι ακόμα ανοικτές. Ο Οργανισμός μας, με τις λιγοστές δυνάμεις του, καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς αποκατάσταση των πληγέντων μνημείων και στέκεται πάντοτε αρωγός σε κάθε ανάγκη των Κώων συμπολιτών μας.

Παρακαλούμε, λοιπόν, οποιοσδήποτε χρειάζεται ενημέρωση για θέματα που μας αφορούν να απευθύνεται πρώτα στον Οργανισμό μας, ώστε να μην διαδίδονται ανακρίβειες που μόνο κακές εντυπώσεις δημιουργούν για το έργο μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

   ΒΑΚΟΥΦ ΚΩ