Κως, ο εξωτικός προορισμός του Αιγαίου
Κως
17/08/2023

 

Αξιοθέατα μοναδικής αξίας, δαντελωτές παραλίες και τοπία σπάνιας φυσικής ομορφιάς θα συναντήσετε στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη. Στην άκρη των Δωδεκανήσων, το νησί, όπου γεννήθηκε ο Ιπποκράτης, ο σημαντικότερος γιατρός της αρχαίας Ελλάδας, προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους κάθε καλοκαίρι. 

Το νησί μοιάζει με ένα τεράστιο, υπαίθριο μουσείο, με αρχαία και μεσαιωνικά μνημεία διάσπαρτα σε κάθε του γωνιά. Διαθέτει πολλούς αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και επιβλητικά κτήρια της ιταλικής περιόδου, που αξίζει να επισκεφτείτε για να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία της Κω.

Για να θαυμάσετε τις ομορφιές του νησιού μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματα της Hertz στην Κω και να επιλέξετε το αυτοκίνητο που σας ταιριάζει, από μικρό έως SUV αλλά και ηλεκτρικό.

Τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη της Κω, θα ανακαλύψετε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, το περίφημο Ασκληπιείο. Αποτελείτο από θεραπευτήρια, ναούς, θέρμες, ξενώνες, ιατρική σχολή, κ.ά. Στη διάρκεια του 3ου και του 2ου αιώνα π.Χ. το Ασκληπιείο της Κω ήταν το τρίτο σπουδαιότερο Ασκληπιείο του αρχαίου κόσμου.

 Μπορεί μετά τους σεισμούς του 1933 η πόλη της Κω να επανασχεδιάστηκε από τους Ιταλούς, ωστόσο, η ίδια αυτή πόλη παραμένει ένας προορισμός αξιοζήλευτος για όσους αγαπούν την ιστορία. Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο των Iωαννιτών Ιπποτών, να περιηγηθείτε τα τείχη της παλιάς πόλης που χτίστηκαν βιαστικά μεταξύ 1391-1396, για να συγκρατήσουν τον Σουλτάνο Βαγιαζήτ Α΄. Μην ξεχάσετε να περιηγηθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους του Λιμένος, της Αγοράς, της Μεσαιωνικής Χώρας, του κάστρου της Νερατζιάς και των δυτικών συνοικιών και μην παραλείψετε να ξαποστάσετεστον πελώριο πλάτανο του Ιπποκράτη, με περίμετρο κορμού 12 μέτρων. Έναν πλάτανο που, σύμφωνα με τον θρύλο, φύτεψε ο ίδιος ο Ιπποκράτης.

Σήμα κατατεθέν του νησιού του Νοτίου Αιγαίου είναι οι ατέρμονες παραλίες. Σχεδόν κάθε παραλία της Κω φτάνει σε μήκος το ένα χιλιόμετρο. Μπορείτε να τις εξερευνήσετε παρέα με την Hertz, η οποία διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα και προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.

 Για εσάς που θα εμπιστευτείτε την Hertz, μπορείτε να απολαύσετε την πρώτη φόρτιση δωρεάν και να δοκιμάσετε με ελάχιστο ρίσκο μια νέα τεχνολογία που αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξασφαλίζει οικονομία στα καύσιμα, αφού το κόστος φόρτισης είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της βενζίνης, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς. Μάλιστα, με κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου, κερδίζετε μίλια εξαργύρωσης από το Miles+Bonus της AEGEAN και Bonus πόντους από την Alpha bank.

Από τις παραλίες, ξεχωρίζει εκείνη της Καρδάμαινας, με το υπέροχο τοπίο και τα καταγάλανα νερά. Ωστόσο, το ίδιο θα σας εντυπωσιάσουν και το εντυπωσιακό Μαστιχάρι, το Τιγκάκι, το Μαρμάρι, η Χρυσή Ακτή, ο Κέφαλος, ο Παράδεισος.

Η Κως είναι γεμάτη εκπλήξεις. Και η Hertz σας βοηθά να τις ανακαλύψετε, καθώς τα πλεονεκτήματα της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων είναι πολύ σημαντικά τόσο ως προς την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και τον τεχνολογικό εξοπλισμό, όσο και ως προς τα οφέλη τους προς το περιβάλλον.

 Τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα επειδή δεν διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν χρησιμοποιούν σύστημα εξάτμισης, και συνεπώς δεν έχουν εκπομπές, συμβάλλοντας στη μείωση αερίων θερμοκηπίου κάτι που τα καθιστά φιλικότερα προς το περιβάλλον.

 Τέλος, πέρα από το ιδιαίτερο design και το ξεχωριστό στυλ, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει έναν πρωτόγνωρο οδηγικό ενθουσιασμό. Χάρη στη ροπή που είναι διαθέσιμη σε θέση ακινησίας, ο οδηγός ζει τη συναρπαστική ηλεκτρική δυναμική και την εμπειρία της άμεσης επιτάχυνσης. Παράλληλα, ο σχεδόν αθόρυβος ηλεκτροκινητήρας προσφέρει μια ξεκούραστη και λιγότερο στρεσογόνα οδήγηση.

 Φυτεμένο από τους Ιταλούς στη δεκαετία του 1940, το δάσος της Πλάκας κοντά στην Αντιμάχεια έγινε καταφύγιο για τα παγώνια και για άλλα είδη πουλιών. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός πως μόνο η Κως από όλα τα Δωδεκάνησα διαθέτει τριών ειδών ιαματικές μεταλλικές πηγές: θερμές, υπόθερμες και ψυχρές. Υπάρχουν στον Άγιο Φωκά, στις Πίσω Θέρμες, στον Κοκκινόνερο, στους Βολκάνους.

 Όταν επισκεφθείτε το νησί του Ιπποκράτη, μην ξεχάσετε να περιηγηθείτε και στο αρχαιολογικό μουσείο της Κω. Βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, στην πόλη. Στον προθάλαμο θα σας υποδεχθεί το υπερφυσικό κεφάλι της θεάς Ήρας, ενώ στις αίθουσες και στο αίθριό του εκτίθενται υπέροχα γλυπτά και πρωτότυπα ψηφιδωτά έργα.

Ένα ισχυρό ατού αποτελεί το δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα, το οποίο διαρκώς μεγαλώσει, με σημεία φόρτισης να βρίσκονται πλέον σε πολλά νησιά. Ενδεικτικά στην Κω υπάρχουν 17 σημεία φόρτισης σε κεντρικές και όχι μόνο περιοχές του νησιού, όπως στον Κέφαλο, στο Τιγκάκι, στο Μαστιχάρι, στον Άγιο Θωμά και στην πόλη της Κω.

Μάλιστα, αν απολαύσατε τις βόλτες σας στο νησί του Ιπποκράτη, παρέα με την Hertz και αν σας άρεσε η ηλεκτροκίνηση, μπορείτε να την επιλέξετε και για το προσωπικό σας όχημα και να κάνετε, για παράδειγμα, leasing ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Travel2day.gr