Καταγγελία Κώου επιβάτη στο kostv για ανύπαρκτα μέτρα στο αεροδρόμιο "Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"
Κως
09/11/2020

Προβληματισμός και σίγουρα ερωτηματικά εγείρονται από την καταγγελία κώου επιβάτη στο KosTV.gr

,όπου διαπιστώθηκε να μην τηρείται σχεδόν κανένα από τα μετρά που έχουν ανακοινωθεί από την πολιτική προστασία και την κυβέρνηση, ότι πρέπει να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως από τις αρμόδιες αρχές του αεροδρομίου.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο εν λόγω κώος επιβάτης φτάνοντας στην Ελλάδα με αεροσκάφος γνωστής ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, ο πιλότος ανακοίνωσε ότι κατά την αποβίβαση θα διενεργούνταν δειγματοληπτικά από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τεστ για κορωνοϊό. Όπως γινόταν και κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν από 1η Ιουλίου.

Σε αντίθεση όμως με τις ανακοινώσεις της αεροπορικής εταιρείας αλλά και του ιπτάμενου προσωπικού του αεροσκάφους όλοι οι επιβάτες αισθάνθηκαν σαν να βρίσκονται σχεδόν σε μία φυσιολογική προ-covid πτήση, δηλαδή μετά την αποβίβαση και πάντα σύμφωνα με την καταγγελία εξήλθαν από μία έξοδο-φυσούνα, μόνοι τους και χωρίς καμία επιτήρηση κατά την αποχώρηση τους προς την έξοδο, ώστε να βρεθούν στον χώρο παραλαβής αποσκευών. Λίγο πριν φτάσουν στον συγκεκριμένο χώρο ελάχιστοι πυροσβέστες, τρεις στον αριθμό κοιτούσαν τυπικά και καθόλου σχολαστικά τα κινητά των επιβατών για να διαπιστώσουν αν έχουν το περίφημο QR code στο κινητό τους και μετά από αυτό κανένας έλεγχος πουθενά στο αεροδρόμιο ούτε τεστ ούτε και τίποτα άλλο, στον χώρο των παραβάν που είχαν στηθεί από τον ΕΟΔΥ δεν βρισκόταν κανείς, ούτε υγειονομικοί ούτε και πολίτες. Και μιλάμε για μία πτήση από διεθνές αεροδρόμιο προς το αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας με απογευματινή ώρα άφιξης με ότι αυτό συνεπάγεται. Να σημειωθεί επίσης ότι έλεγχος από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. δεν υπήρχε πουθενά και δεν υπήρχαν ούτε άτομα από την πολιτική προστασία τα όποια συνήθως ενημέρωναν το επιβατικό κοινό και μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια των ληφθέντων μέτρων αλλά ούτε και έγγραφα συμπλήρωσης προσωπικών ατομικών στοιχείων ώστε άτομα που ήρθαν από επιβαρυμένες περιοχές της Ευρώπης να υποχρεωθούν να παραμείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα δυο εβδομάδων .

Να επισημανθεί επίσης ότι πρόκειται για διεθνής πτήση στην οποία δεν ήταν υποχρεωτικό ακόμη το αρνητικό covid τεστ, (το οποίο είναι υποχρεωτικό για όλες τις διεθνείς πτήσης εξωτερικού προς Ελλάδα από 9/11/20) γεγονός που σημαίνει ότι εξ’ανάγκης κρινόταν απαραίτητο να διενεργηθεί έστω και δειγματοληπτικά τεστ σε επιβάτες προερχόμενους από ευρωπαϊκές χώρες επιβαρημένης επιδημιολογικά κλίμακας.