Κως: Παραπομπή χειριστή ταχύπλοου στον εισαγγελέα που εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού
Κως
04/04/2024

Με τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου, της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο, της απείθειας και της διακίνησης προσφύγων παραπέμπεται στην Εισαγγελέα της Κω, ο 25χρονος χειριστής του ταχύπλοου το οποίο, σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού, εμβόλισε το απόγευμα της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά, μετά απο καταδίωξη, το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί, βύθιση του ταχύπλοου σκάφους καθώς και ελαφρύς τραυματισμός του διακινητή, ο οποίος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Προηγουμένως είχε αποβιβάσει στην ακτή 14 πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη κλειστή δομή προσφύγων στο Πυλί. Ο 25χρονος διακινητής συνελήφθη μετά την έξοδο του σήμερα  Τετάρτη 2 Απρίλη από το Νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής:

“Αναφορικά με τον εντοπισμό του αλλοδαπού διακινητή τις απογευματινές ώρες την 01-04-2024, στην παραθαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά της Κω, γνωρίζεται ότι ο 25χρονος εξήλθε από το Γενικό Νοσοκομείο της Κω, όπου νοσηλευόταν. Ο αλλοδαπός συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας Μετανάστευσης¨, του άρθρου 42 του Π.Κ. ¨Απόπειρα¨ σε συνδυασμό με το άρθρο 277 του Π.Κ. ¨Πρόκληση ναυαγίου¨, του άρθρου 306 του Π.Κ. ¨Έκθεση¨, του άρθρου 169 του Π.Κ. ¨Απείθεια¨, του άρθρου 187 του Π.Κ. ¨Εγκληματική οργάνωση¨ και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρᨓ.