Στην εκπομπή «Νewsroom» ο Δήμαρχος Κω με αφορμή το δημοσίευμα της Daily Express για την Κω, το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ευρώπης για τον Μάϊο
Κως
10/05/2024

Δηλώσεις στην εκπομπή «Νewsroom» έκανε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κω με αφορμή το δημοσίευμα της Daily Express για το νησί μας που αποτελεί το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ευρώπης για τον Μαΐου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε τόσο στην κίνηση που έχει ξεκινήσει ήδη απ' την άφιξη των τουριστών ενώ τόνισε παράλληλα ότι η Κως ότι είναι ένα ιδιαίτερος προορισμός, είναι μια πύλη εισόδου σε ότι αφορά την Σένγκεν.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Daily Express: Ένα ελληνικό νησί το πιο ηλιόλουστο μέρος της Ευρώπης τον Μάιο

Πρόκειται για έναν από τους πλέον αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς χιλιάδων τουριστών και έναν από τους αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς των Βρετανών

Ένα από τα νησιά της Ελλάδας κατέκτησε τον τίτλο του «πιο ηλιόλουστου μέρους στην Ευρώπη τον Μάιο», σύμφωνα με την Daily Express, έχοντας μέση θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόκειται για την Κω, το τρίτο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, που αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς χιλιάδων τουριστών και έναν από τους αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς των Βρετανών.


Κως, η γενέτειρα του Ιπποκράτη

Η Κως είναι γνωστή ως η γενέτειρα του Ιπποκράτη, του πατέρα της ιατρικής, και θα τολμούσαμε να πούμε πως μοιάζει με ένα.. υπαίθριο μουσείο. Αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και κτίρια που παραπέμπουν στην ιταλοκρατία είναι αρκετά από αυτά που προσελκύουν τους τουρίστες.

Το νησί κατοικείται από την αρχαιότητα και έχει διαμορφωθεί από πολλούς ξένους πολιτισμούς ανά τους αιώνες, αφήνοντας τα σημάδια του, και καλώντας τους τουρίστες να το εξερευνήσουν. Πρόκειται για έναν προορισμό που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, αφού το επισκέπτονται οικογένειες, παρέες φίλων και ζευγάρια.

Η Κως διαθέτει εκπληκτικές παραλίες, γραφικά χωριά και πλούτο ιστορικών τοποθεσιών, ενώ όσοι την επισκέπτονται, ελκύονται από την έντονη νυχτερινή ζωή, την τοπική κουζίνα, τις διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες και τα όμορφα ξενοδοχεία.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου είναι πολυσύχναστο, ωστόσο για εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν την πιο «ήσυχη» εκδοχή του, ο Μάιος είναι η κατάλληλη εποχή για να το επισκεφθείτε, όπως συμπληρώνει η βρετανική ιστοσελίδα.



Ρεπορτάζ