Δήμος Κω: Οι αντιπυρικές ζώνες και ο κ. Χριστόδουλος Τσαμπουνιάρης
Κως
10/05/2024

Κάποιοι νομίζουν ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν τελειώσει και κινδυνολογούν ως υποψήφιοι δημοτικής παράταξης, αντί να αντιληφθούν ότι η θεσμική τους θέση επιβάλλει σοβαρότητα και ευθύνη. 

Είναι εξαιρετικά λυπηρό, όσο και  εξοργιστικό, ο κ. Χριστόδουλος Τσαμπουνιάρης, εκλεγμένος σύμβουλος με τη Δύναμη Αλλαγής αλλά και υπάλληλος του Δασονομείου, να επιρρίπτει ευθύνες στο δήμο, με δηλώσεις του στο «Βήμα της Κω», για την έλλειψη αντιπυρικών ζωνών στα δάση του νησιού, αντί να αναζητήσει τις ευθύνες εκεί που ανήκει. 

Γνωρίζει πως ως Δήμος Κω, αλλά και συνολικά ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούμε την υλοποίηση δράσεων προστασίας των δασών και τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών αλλά  συναντούμε όχι μόνο την άρνηση μα και την απειλή να οδηγηθούμε στη δικαιοσύνη. 

Ο Δήμαρχος και τα στελέχη του δήμου βροντοφωνάζουν με όλη την ένταση της φωνής τους, ότι οι αντιπυρικές ζώνες προστατεύουν και δεν προκαλούν αλλοίωση στο περιβάλλον. 

Διεκδικούν πως πρέπει να υπάρξει εθνική πολιτική για τα δάση και ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την στελέχωση της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου και πολύ περισσότερο  του Δασονομείου Κω.

Συναντούν όμως κλειστές πόρτες, όπως άλλωστε και ο ίδιος διαπιστώνει, για αυτό ας ρίξει αλλού τις ευθύνες και ας αφήσει τον δήμο έξω από την κριτική του. 

Η προστασία των δασών απαιτεί συνεργασία, συμπόρευση, εμπιστοσύνη και κατανόηση της σπουδαιότητας τους από όλους όσοι εμπλέκονται θεσμικά. 

Δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να γίνεται πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ή εκτόνωσης. 

 

Γραφείο Τύπου