Υπογράφηκε η σύμβαση για την αντικατάσταση του ταρτάν στο Νέο στάδιο Ανταγόρας
Κως
11/06/2024

Στην αντικατάσταση του ταρτάν του Νέου σταδίου Ανταγόρας προχωρά η δημοτική αρχή αφού σήμερα το πρωί υπογράφηκε στο Δημοτικό Μέγαρο η σύμβαση έργου με τον ανάδοχο αξίας , 433.655 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ότι πρόθεση του Δήμου είναι να συνεχίσει τα έργα στις αθλητικές εγκαταστάσεις και μετά τα γήπεδα ποδοσφαίρου, σειρά παίρνει η αντικατάσταση του ταρτάν για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του γηπέδου του Νέου σταδίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και το ποδηλατοδρόμιο στο γήπεδο Φιλίνος και ο θόλος στην Καρδάμαινα. 

Τόνισε παράλληλα ότι σε συνέχεια του έργου θα προστεθεί σύντομα και νέος ηλεκτροφωτισμός ενώ εξήρε την συνεργασία με τον ανάδοχο κ. Ηλιόπουλο που είχε αναλάβει και την ανακατασκευή του γηπέδου Ζηπαρίου.

Το έργο περιλαμβάνει προμήθεια και τοποθέτηση ελαστικού πολυαιθερανικού τάπητα (τύπου ταρτάν) στον χώρο του στίβου με την αποξήλωση του υφιστάμενου και σύστημα βαλβίδας άλματος μήκους- τριπλούν αγώνων.

Το παρών έδωσαν η εντεταλμένη σύμβουλος αθλητισμού, Διονυσία Γιαννούλη, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος και ο προϊστάμενος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, Νεκτάριος Γεωργαντής.

Ο Δήμος Κω συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών χώρων 433.655,82 € από ίδιους πόρους, για σύγχρονο ταρτάν στο «Στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ»!

Ένα ακόμη μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού των αθλητικών χώρων της Κω, προσφορά στη νεολαία και στους αθλούμενους του νησιού, πήρε το δρόμο υλοποίησης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας και τοποθέτησης συνθετικού τάπητα (τύπου ταρτάν) στο «Στάδιο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ» από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο υλοποιείται σύμφωνα με την, υπ΄αριθμό προμήθειας 37/2023, μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου, με το  κόστος να φτάνει στα 433.655,82 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 17%, με χρονική διάρκεια υλοποίησης πέντε (05) μήνες. 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα τοποθετηθεί σε στάδιο ειδικό υλικό προστασίας του ταρτάν από τον ήλιο, ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αυξημένη αποτελεσματικότητα.

Η έκταση του στίβου είναι 5900τ.μ. και αποτελείται από έξι (6) περιμετρικούς διαδρόμους και οχτώ (8) διαδρόμους στην ευθεία διεξαγωγής των αγώνων ταχύτητας.

Εκτός από την τοποθέτηση νέου τάπητα ταρτάν θα αντικατασταθούν και οι βαλβίδες του άλματος σε τριπλούν και σε μήκος. 

Η δημοτική αρχή, όπως και στην προηγούμενη περίοδο, έχει θέσει σε προτεραιότητα έργα και παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού στους αθλητικούς χώρους του νησιού, με αναβάθμιση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων αθλητικών χώρων, για την αξιοποίηση τους από τους νέους και τις νέες του τόπου μας.

Ειδικά στην περίπτωση του «ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ», η ανανέωση των μοναδικών στο νησί μας υποδομών στίβου, μετά από 25 χρόνια λειτουργίας του σταδίου, ενισχύει την προσπάθεια των αθλητών και ανανεώνει το ενδιαφέρον για τα αθλήματα στίβου. 

Γραφείο Τύπου

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ