Έλληνες φοιτητές από το εξωτερικό στην Κω, για την «Ιπποκρατική εβδομάδα» και την ορκωμοσία των Αρίστων Ιατρών
Κως
19/10/2024 | 12:24

Σε μια συγκινητική τελετή που θα πραγματοποιηθεί  σήμερα , 19 Οκτωβρίου 2024, στο ιστορικό Ασκληπιείο της Κω, νέοι ιατροί από κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια θα αποδώσουν φόρο τιμής στον πατέρα της Ιατρικής, Ιπποκράτη, δίνοντας τον ιερό όρκο.

Η αποστολή, που φιλοξενείται από το Παγκόσμιο Ιπποκρατέιο Ινστιτούτο Ιατρών (GDHI), αποτελείται από αριστούχους φοιτητές και νέους πτυχιούχους ιατρούς από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Φρανκφούρτης, το Πανεπιστήμιο Γκαίτε Γερμανίας και τα πανεπιστήμια Μάντσεστερ, Μπίρμινγχαμ και Λίντς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι νέοι επιστήμονες, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Ιπποκρατικής Εβδομάδας, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της ιατρικής, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με συναδέλφους από διαφορετικά μέρη του κόσμου και να εμπνευστούν από το πνεύμα του Ιπποκράτη.

Σε συνέντευξη στο kostv, οι νεόι επιστήμονες που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στο νησί μας, επισήμαναν πως η  τελετή απόδοσης του Ιπποκρατικού Όρκου είναι μια μοναδική εμπειρία , αφού αυτό γίνεται στην πατρίδα του την Κω, γεγονός όμως  πως που δεν είναι γνωστό στους φοιτητές του εξωτερικού, αφού δεν διδάσκεται η ιστορία και η φιλοσοφία του πατέρα της Ιατρικής.