Αυτοψία χωροταξικού και σύσκεψη με φορείς στο αεροδρόμιο Κω, με Ν.Χαρδαλιά Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων
Κως
28/06/2020

309 στοχευόμενοι έλεγχοι καθημερινά στην Κω

Αυτοψία χωροταξικού του  αεροδρόμιου πραγματοποιήθηκε από τον κ.Χαρδαλιά και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας κατά την άφιξη του σήμερα Κυριακή στη 13:15 στον αερολιμένα «Ιπποκράτης» Κω με στόχο να  διασφαλιστούν  οι διαδικασίες και τα πρωτοκόλλα . Τον κ. Χαρδαλιά, υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας, ο Έπαρχος κ. Καμπανής , ο Δήμαρχος Κω θ. Νικηταράς και ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης μαζί με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως θα γίνονται  καθημερινά, 309 στοχευόμενοι έλεγχοι στην Κω από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων συνεπικουρούμενοι από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της  πυροσβεστικής, ενώ τα αποτελέσματα θα γίνονται στην Αθήνα και θα έρχονται σε 24-36 ώρες.

Η διαδικασία ελέχγου είναι ένα μεγάλο στοίχημα, κρίσιμο για το επόμενο δίμηνο , τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς , αλλά στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων κυρίως των πολιτών που θα τους υποδεχτούν.

Η κυβέρνηση δίνει  προτεραιότητα στο άνοιγμα της οικονομίας και στο άνοιγμα του τουρισμού,  με τη  διασφάλιση της δημόσιας υγείας να πρωτεύει. Δεν θα κάνουμε  καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας, όλα τα βήματα θα γίνονται προσεκτικά , θα αξιολογούμε όλα τα δεδομένα. Σε ότι αφορά στα πρωτόκολλα επισήμανε πως  είναι έτοιμα με ορισμένες λεπτομέρειες να οριστικοποιούνται μέχρι αύριο βράδυ.

Από 1η  Ιουλίου  και  η Κως θα υποδεχθεί τους επισκέπτες της με ασφάλεια επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, την Τρίτη 13.00 θα γίνει άσκηση προσομοίωσης με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, για θέματα ετοιμότητας στην διαχείριση του υγειονομικού και  διαχειριστικού πρωτοκόλλου στην Κω

Όλοι οι ταξιδιώτες συμπληρώνουν το passenger Locator Form (PLF ) γιατί έτσι εξασφαλίζονται όλα τα στοιχεία  που αφορούν στο ιστορικό της ταξιδιωτικής διαδρομής τους. Οι ταξιδιώτες οφείλουν να έχουν συμπληρώσει  το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας.

Η διαδικασία επιλογής των 309 τεστ που θα γίνονται καθημερινά στην Κω, γίνεται με 17 κριτήρια, από επιστημονικά στελέχη που διαχειρίζονται τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Οι τουρίστες είναι ενήμεροι για την ταξιδιωτική διαδικασία.

Μάνος Κόνσολας-Υφυπουργός Τουρισμού:

Τo Υπουργείο  Τουρισμού είναι παρών και στέλνει από την Κω μήνυμα ασφάλειας,  τόνισε ο κ. Κόνσολας ο οποίος επισήμανε πως το κυβερνητικό κλιμάκιο του υπουργείου θα βρίσκεται στην Κω το επόμενο διήμερο . Οι πολίτες της Κω θα  υποδεχτούν με φιλόξενο τρόπο τους επισκέπτες μας ενώ στην αναφορά του στην Ελληνική  οικονομία,  τόνισε πως ο τουρισμός είναι η αιμοδοτικη δύναμη στον εθνικό κουρμπανά. Η  Κως, έχει πάνω από το 90 % της οικονομίας  της στον τουρισμό.  Η οικονομία μπορεί να προχωρήσει αν υπάρχει ασφάλεια για αυτό υπάρχει άοκνη συνεργασία με την ΠΠ και τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά.

 

Δήμαρχος Κω,  Θεοδόσης Νικηταράς

Δυο ξεχωριστές ημέρες για το νησί μας τόνισε ο δήμαρχος Κω  Θ.Νικηταράς, αύριο  επανεκκινείται ο τουρισμός και η Κως θα  τιμήσει περίπου 150 υγειονομικούς από Γερμανία, η Κως είναι έτοιμη και ασφαλής, είμαστε  όλοι  στην πρώτη γραμμή.

 

Έπαρχος Κω,  Γιάννης Καμπανής

Η αποτελεσματικότατα  Χαρδαλια είναι αναγνωρισμένη και τον συγχαίρουμε όλοι μας.

Ζούμε σε υγειονομικό και οικονομικό  «πόλεμο»,   πρέπει να σταθούμε με προτεραιότητα  στο υγειονομικό κομμάτι κα να τηρούμε όλοι τα μετρά προστασίας . Έχουμε χαλαρώσει όλοι!

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ