Έπαρχείο Κω:Ενημέρωση σχετικά με τα οριστικά παραχωρητήρια των 36 λαϊκών κατοικιών στην Κω
Κως
15/02/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Επαρχείο Κω - Νισύρου θα ήθελε να ενημερώσει σχετικά με το αίτημα των δικαιούχων των τριάντα έξι (36) λαϊκών κατοικιών στην περιοχή Ιμπράτι-Σούτσι, για επίδοση των «Οριστικών Παραχωρητηρίων».

 

Ο Έπαρχος θέλει να καταστήσει απολύτως σαφές, πως ουδέποτε έλαβε κάποια ενημέρωση επίσημη ή μη από τις αρμόδιες υπηρεσίες ή από εκπρόσωπο των δικαιούχων, όσον αφορά το εν λόγω ζήτημα που χρονολογείται από δεκαετίας και πλέον και/ή τυχόν εκκρεμότητες αυτού. Τουναντίον, πληροφορήθηκε επ΄ αυτού από την ανάδειξή του στα τοπικά ΜΜΕ.

Αντιλαμβανόμενος όμως, το επείγον του ζητήματος, ανέλαβε άμεσα την πρωτοβουλία να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες που άπτονται της αρμοδιότητάς του, ενημερώνοντας εγγράφως και με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος τους φορείς, καθώς εξ΄ όσων προκύπτουν δεν έχει ενεργοποιηθεί η «Εκτιμητική Επιτροπή» ώστε να λάβουν οι δικαιούχοι τους τίτλους κυριότητας ιδιοκτησίας.

Επιπλέον ζητά να καθοριστούν τα κριτήρια προκειμένου να παραχωρηθούν οι εννέα (9) αδιάθετες κατοικίες, ολοκληρωμένες από το 2018, στην περιοχή Ιμπράτι-Σούτσι.

 

Ο Έπαρχος διαβεβαιώνει ότι είναι υπέρμαχος των δίκαιων αξιώσεων των ιδιοκτητών που ταλαιπωρούνται και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη των διαδικασιών έως ότου βρεθεί οριστική λύση.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ