Ηλίας Καματερός : Είναι πολύ μικροί για να θίξουν τον Καΐσερλη.
Κως
17/02/2021

Διαβάζοντας την επιστολή του πρώην Δημάρχου κ. Καΐσερλη για την αγωγή που έκανε, εκφράζοντας τη δίκαιη αγανάκτησή του, προσπαθούσα να συγκρατήσω και να βάλω σε τάξη τα πολλά συναισθήματα μου.

Γιατί τόση αδικία; Γιατί τόση λάσπη;

Γιατί κάποιοι βρωμίζουν έτσι την πολιτική που θα έπρεπε να αφορά τον κάθε πολίτη; Για αυτό πολλοί  απεχθάνονται την πολιτική;

Για αυτό άνθρωποι που θα ήταν χρήσιμοι να προσφέρουν μένουν εκτός;

Ως πού μπορούν να φτάσουν κάποιοι την βρώμικη πολιτική τους;

Ποτέ δεν ήμασταν στην ίδια δημοτική παράταξη με τον κ. Καΐσερλη.

Από τις δημοτικές εκλογές του 1982 και μετά, πάντα ήμασταν απέναντι και είτε ήμουν επικεφαλής παράταξης ή υποψήφιος σύμβουλος με παρατάξεις της αριστεράς. Είχαμε πολλές "συγκρούσεις", πολιτικές όμως.

Αλλά και όποτε ο Δήμος πρωτοπορούσε σε ζητήματα χωροταξίας, ανάπτυξης, βάλαμε πλάτη. Και συνεργαστήκαμε. Όπως όταν για πρώτη φορά λειτούργησαν συνοικιακά συμβούλια με εκλογές ή όταν πρώτος ο δήμος της Κω θέσπισε ΖΟΕ (ζώνες οικιστικού ελέγχου), προχώρησε στην επέκταση του σχεδίου πόλεως, σε έργα σαν την Μαρίνα, το ΙΚΑ, σχολεία κ.ά.

Δεν είναι τυχαίο που έβγαινε συνέχεια δήμαρχος ο κ. Καΐσερλης ούτε ότι στον δρόμο ακόμα και σήμερα τον φωνάζουν Δήμαρχο.

Ήταν και είναι βαθιά αυτοδιοικητικός.

Πάλευε πάντα για όλες τις αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πίστευε στη δύναμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σαν της πιο κοντινή εξουσίας στον πολίτη. Στην αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι στους εργολάβους. Διεκδικούσε τα πάντα από όποια κεντρική εξουσία.

Πόσες φορές είπα: "Αν ήταν δήμαρχος ο Καΐσερλη τότε που ήμουν και εγώ βουλευτής και κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα είχαμε δρομολογήσει και το νέο νοσοκομείο, (το πιο πιθανό στο χώρο του Ιπποκράτειου Ιδρύματος) και πανεπιστημιακή σχολή, και μουσικό σχολείο και κλειστό γυμναστήριο στο Πυλί και πολεοδομικές μελέτες στους οικισμούς (που τώρα καταστρέφονται) και ... και....

Για αυτό είναι άδικο, απαίσιο, απάνθρωπο και καταδικαστέο ο κ. Καΐσερλης να κατηγορείται από πολιτικούς του αντιπάλους για απιστία σε βάρος του Δήμου, για κλοπή και ζημιά.

Για αυτό και ο λαός της Κω τους τιμώρησε στις εκλογές.

Δεν φτάνει όμως μόνο η καταδίκη.

Απαιτείται και η συμπαράσταση σε όσους άδικα και με υστεροβουλία κατηγορούνται από τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Ακόμα και αν δεν την έχουν ανάγκη, όπως ο κ. Καΐσερλης.

Και το λέω εγώ, ο επί δεκαετίες πολιτικός αντίπαλος του.

 

Ηλίας Καματερός 

αρχιτέκτονας