Επαρχείο Κω-Νισύρου: Ενημέρωση πολιτών σχετικά με την πανδημία
Κως
09/03/2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΚΩ -ΝΙΣΥΡΟΥ

 

Κως 09/03/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Κω, προς αποφυγή παρερμηνειών, σχετικά με την πανδημία, τα κάτωθι:

  1. Από την αρχή της πανδημίας, επιδιώκοντας μία καλή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ,παραχωρήσαμε χώρο στο κτίριο του Διοικητηρίου,μαζί με υλικοτεχνική υποστήριξη, προκειμένου να πραγματοποιούνταιεβδομαδιαίοι έλεγχοι γιαCovid-19, σε όσους συμπολίτες μας το επιθυμούν.
  2. Αρμόδιοι για την πραγματοποίηση ελέγχων (μοριακών- rapidtests), είναι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  3. Για την ιχνηλάτηση των επαφών κάθε θετικού κρούσματος Covid-19 όπως και για τον κατ’οίκον περιορισμό (καραντίνα) αυτών, αποφασίζουν, εκ νόμου,  οι Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας.Στο έργο αυτό συμβάλλουν, τοπικά, οι Κινητές Ομάδες Μονάδων Υγείας.
  4. Η επιτήρηση του κατ’οίκον περιορισμού(καραντίνα), είναι ευθύνητης αστυνομικής διεύθυνσης, η οποία ενημερώνεται από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες.

            Σε όλη αυτή την πολύ-επίπεδη διαδικασία, βασική προϋπόθεση αποτελεί η αυστηρή τήρηση του ιατρικού απορρήτου.

            Παρόλα αυτά, οφείλει να καταστεί σαφές ότι το Επαρχείο Κω - Νισύρου, δεν είναι αρμόδιο για καμία από τις ανωτέρω διαδικασίες, όπως το άνοιγμα - κλείσιμο καταστημάτων, ακτοπλοϊκών ή αεροπορικών γραμμών κλπ.

            Το ενδιαφέρον μας, ωστόσο, για την πορεία και αντιμετώπιση της πανδημίας παραμένει αμείωτο και θα εξακολουθούμε να πράττουμε

 

Γραφείο Τύπου