Έπεσαν ''τσουχτερά'' πρόστιμα σε κορωνοσυγκέντρωση 7 ατόμων σε αποθήκη στο Ψαλίδι
Κως
26/03/2021

Αστυνομικοί του Α.Τ. Κω πληροφορήθηκαν κατόπιν καταγγελίας που έφτασε στο τηλεφωνικό κέντρο του Αστυνομικού Τμήματος ότι την 25η Μαρτίου το απόγευμα και περί ώρα 19:25 σε παρακείμενη αποθήκη οικίας στην περιοχή Ψαλίδι, γινόταν μάζωξη ατόμων εν μέσω πανδημίας και περιορισμού μετακινήσεων όπου τέτοιου είδους συγκεντρώσεις απαγορεύονται. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ήταν σε υπηρεσία εκεινη την ώρα και κατευθύνθηκαν προς την εν λόγω αποθήκη με σκοπό να διαπιστώσουν εαν ευσταθεί η συγκεκριμένη καταγγελία. Όταν έφτασαν στην αποθήκη επιβεβαίωσαν ότι ισχύει το γεγονός της παράνομης συγκέντρωσης και βεβαίωσαν το σχετικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη (και οργανωτή της μάζωξης) και εν συνεχεία επέβαλαν το πρόστιμο των 300 ευρώ στους 6 προσκεκλημένους φίλους του ιδιοκτήτη οι οποίοι και ήταν παρόντες εντός του χώρου της αποθήκης. Aξίζει να σημειωθεί ότι άμεσα κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τον ιδιοκτήτη-οργανωτή ο οποίος και πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα και αφότου ολοκληρώθηκε η απολογία του στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή - εισαγγελέα.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων πρόληψης ασθενειών στην Κω!

Την 25-03-2021 το απόγευμα  συνελήφθη στην Κω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κω, 37χρονος ημεδαπός ο οποίος είχε διοργανώσει κοινωνική εκδήλωση (συνάθροιση) με συμμετοχή -6- ατόμων παραβιάζοντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν για την πρόληψη διάδοσης του κορωνοϊού covid-19.

Σε βάρος του 37χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και από 300 ευρώ στους συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.