Σύλληψη στην Κω για κατασκοπεία - Βίντεο ντοκουμέντο
Κως
20/04/2021
 

Συνελήφθη στην Κω 43 χρονος άντρας Αιγύπτιας καταγωγής για κατασκοπεία σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού μας.

Συνελήφθη ενώ συνόδευε δύο αλλοδαπές που έφεραν πλαστά έγγραφα 

Συναγερμός έχει σημάνει στις διωκτικές αρχές μετά τη σύλληψη 43χρονου Αιγύπτιου στην Κω, όταν διαπιστώθηκε ότι στο κινητό του τηλέφωνο υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο από στρατιωτικές εγκαταστάσεις. σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη κατασκοπεία και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος άλλων δύο ατόμων που συνελήφθησαν μαζί του ασκήθηκαν διώξεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς κατηγορείται για τα αδικήματα της πλαστογραφείας και της κατασκοπίας, στις συσκευές αυτές βρέθηκε οπτικοακουστικό υλικό από στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, με τη συνδρομή στελεχών Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω, της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου και της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) προέβησαν σε επιχείρηση εξάρθρωσης Εγκληματικής Οργάνωσης που δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα - διαμονής τους στην Κω και εν συνεχεία διευκόλυνσης προώθησής τους στην ενδοχώρα με πλαστά έγγραφα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικών ερευνών και αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε  43χρονος αλλοδαπός πρωινές ώρες χθες, να συνοδεύει   23χρονη και 27χρονη αλλοδαπή σε χώρο αναμονής ταξί εντός πόλεως. Οι αλλοδαπές συνελήφθησαν έξω από τον αερολιμένα Κω για παράβαση των ν. 3386/2005 και  ν. 4251/2014, διότι κατά τον έλεγχο επέδειξαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν για να ταξιδέψουν. Τα εν λόγω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής προέβησαν στη σύλληψη του 43χρονου αλλοδαπού για παράβαση του ν. 4251/2014 και των άρθρων 216 και 217 (πλαστογραφία) και 148 (κατασκοπεία) Π.Κ., καθώς βρέθηκε στην κατοχή του σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. 

Οι κατασχεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές πρόκειται να αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) προς περαιτέρω διερεύνηση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω, ενώ το χρησιμοποιηθέν ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε. 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ