Στην τελική ευθεία η αναμόρφωση του εσωτερικού λιμανιού της Κω. Πιέσεις του Δημάρχου σε κάθε κατεύθυνση
Κως
13/07/2020

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες ολοκλήρωσης των εργασιών ανακατασκευής του εσωτερικού λιμένα Κω, για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός του 2017.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη, παρουσία της Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που ελέγχουν την εξέλιξη του έργου και των στελεχών της εργολήπτριας εταιρείας.

Ασκώντας, για πολλοστή φορά, πίεση για ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών, τους έθεσε προ των ευθυνών τους, ώστε να μην παρουσιαστεί καμία αδικαιολόγητη καθυστέρηση, που επιβαρύνει την πόλη στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η ανενεργή περίοδος της πανδημίας και η μη έγκαιρη πληρωμή της εταιρείας καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του έργου, σε συνδυασμό με τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν.

Μετά τη διευθέτηση των τεχνικών δυσκολιών πλησίον του κάστρου (σε προυπάρχουσες υποδομές) τα συνεργεία, ενισχυμένα με προσωπικό, εξελίσσουν με ταχύτητα το έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ερχόμενη Πέμπτη,ολοκληρώνεται και παραδίδεται σε χρήση, από κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας, το αναμορφωμένο τμήμα του λιμανιού έως το ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου.

 

Γραφείο Τύπου    

Φωτογραφίες