Γαστρονομική βραδιά στο MoreMeni από τους Chef Πάνο Ιωαννίδη και Ανδρέα Ντούγια
Κως
31/07/2021

Τις μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες του γνωστού από το MasterChef Πάνου Ιωαννίδη και του σεφ Ανδρέα Ντούγια, γεύτηκαν το περασμένο Σ/Κ οι πελάτες του εστιατορίου More Meni στο Τιγκάκι. Όλο το πρότζεκτ και το στήσιμο ήταν του κ.Ιωαννίδη όπου σε συνεργασία με τον επικεφαλή της κουζίνας, κ.Ντούγια δημιούργησαν νόστιμα καλοκαιρινά πιάτα.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ,Γαβριήλ Καραθωμάς καλωσόρισε το γνωστό σεφ και δήλωσε ευχαριστημένος με τη καλή συνεργασία που έχει όλη η ομάδα του. Συμπληρωματικά παρακάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί προκειμένου να ξεπεραστεί γρήγορα αυτή η δύσκολη κατάσταση.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι η πρώτη του φορά στο νησί, η συνεργασία με την ομάδα του More Meni είναι άψογη και πως ο κ.Καραθωμάς είναι ένα σοβαρός επιχειρηματίας στο νησί και τον προτιμάει ο κόσμος. Συμπλήρωσε πως η ποιότητα που προσφέρει στο φαγητό και στο σέρβις είναι ιδανική, για να περάσουν όμορφα οι άνθρωποι που τους τιμούν με την παρουσία τους και πως νιώθει τυχερός που συνεργάζεται με αυτούς τους ανθρώπους. Όσον αφορά το φαγητό δήλωσε πως χρησιμοποιεί εμπνευσμένα φρέσκα υλικά , είναι επηρεασμένος από τη μεσογειακή διατροφή και την Πολίτικη κουζίνα μιας και η καταγωγή του είναι από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και από την Ιταλία όπου έζησε μερικά χρόνια. Πρόσθεσε πως ασχολείται με τη μαγειρική πάνω από 25 χρόνια και πως ακόμα μαθαίνει διότι πάντα υπάρχουν καινούργια υλικά, καινούργιες τάσεις και πιστεύει πως η δημιουργία είναι κάτι ανοιχτό και δεν υπάρχει ταβάνι σε αυτήν.

Το τελευταίο μήνυμα που ήθελε να μοιραστεί για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει όλος ο κόσμος, είναι να υπάρχει υπομονή, θετική σκέψη , να υπάρχει ασφάλεια και υγεία και με το καλό να επιστραφεί η κανονικότητα στη ζωή μας.

Ο Ανδρέας Ντούγιας, επισήμανε πως στην κουζίνα του χρησιμοποιεί πολλά ντόπια προϊόντα από μαναβική,πολλά τυριά και μυρωδικά και ένα συστατικό που έχει εξέχουσα θέση στο μενού είναι η Κώτικη φέτα , το γνωστό κρασοτύρι. Δήλωσε πολύ χαρούμενος που έχει στα χέρια του τόσα πολύτιμα συστατικά και τα μετατρέπει σε ιδιαίτερες γεύσεις.

 

Ρεπορτάζ