Απολογισμός και η επόμενη ημέρα της φωτιάς στην Κω
Κως
04/08/2021

Στις 3 τα ξημερώματα κατάφεραν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω να σβήσουν τη φωτιά η οποία έκαιγε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, στην Κω.

Το ελικόπτερο με το πρώτο φως της ημέρας επιχείρησε μέχρι της 8:30 το πρωί,  ρίψεις νερού, με αποτέλεσμα να σβήσει η φωτιά. 

Όλος ο μηχανισμός, πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία Δήμου Κω και εθελοντές , Ερυθρός Σταυρός, Ομάδα Διάσωσης, θα παραμείνουν σε επιφυλακή  όλη την ημέρα. Από νωρίς το πρωί βρέθηκε στο σημείο ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Σταμάτης Καμπουράκης, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και επιχειρησιακός συντονιστής, Γρηγόρης Μαυρίδης καθώς και ο συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Γιωργαλλής οι οποίοι  έκαναν μια πρώτη αποτίμηση  του μεγέθους καταστροφής.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά φαίνεται πως έκαψε περίπου 3.500 στρέμματα ενώ κάηκαν κάποια μελίσσια.

Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς, καθώς και αποτίμηση του μεγέθους της ζημιάς θα διερευνήσει και θα εκτιμήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ