ΑΑΔΕ: Σχέδιο για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τον Μάρτιο
Οικονομία
19/10/2021

«Πρεμιέρα» τον Μάρτιο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σχεδιάζει η ΑΑΔΕ.  Σύμφωνα με το Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η  διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να ξεκινάει νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα από την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Μιλώντας στο συνέδριο Law Forum on Taxation, ο Γιώργος Πιτσιλής αναφέρθηκε στο έργο και τη μεγάλη προσπάθεια που  κατέβαλαν οι λογιστές στην ολοκλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων και ανέφερε ότι η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε οι φορείς να στέλνουν τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα στη φορολογική δήλωση (αποδοχές, τόκοι καταθέσεων, δάνεια κλπ) μέχρι το  τέλος Φεβρουαρίου, ώστε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Για το θέμα αυτό, αναφέρθηκε μιλώντας στο ίδιο συνέδριο και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας  ο οποίος περιέγραψε τα δύο βασικά μέτρα, που προτείνει το ΟΕΕ. Αυτά είναι:

-η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, που θα προβλέπει ένα αυστηρό χρονικό πλαίσιο για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με καταλογισμό ευθυνών σε περίπτωση μη τήρησής του,

-η κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας σε ένα πλαίσιο απλών και κατανοητών διατάξεων για όλα τα καθ' ύλη φορολογικά αντικείμενα, ώστε να μην απαιτείται η περαιτέρω ερμηνεία τους μέσω εγκυκλίων και οδηγιών.

Πηγή: insider.gr