Power Pass: Έξτρα επίδομα ρεύματος και για το μήνα Ιούνιο
Οικονομία
20/07/2022

Την επέκταση του power pass και για τον μήνα Ιούνιο ανακοίνωσε προ ημερών το υπουργείο Οικονομικών, παρέχοντας ένα έξτρα επίδομα ρεύματος.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών,  σε ανακοίνωσή του για το power pass ανέφερε πως «λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μέτρου και ότι, για ορισμένους συμπολίτες μας, εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η Κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα. Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου, ξεκίνησε  η πληρωμή των χρημάτων από την πλατφόρμα του power pass στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όσοι ανησύχησαν επειδή δεν είδαν ακόμα χρήματα στους λογαριασμούς τους, δεν θα πρέπει να αγχωθούν ούτε να προχωρήσουν σε κάποια περαιτέρω ενέργεια εφόσον έχουν κανονικά υποβάλει την αίτησή τους.

Για μερικές χιλιάδες φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ακόμα ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών.

Σε κάθε περίπτωση ο δικαιούχος θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησής του στο email που έχει δηλώσει. Εάν δεν επιθυμεί να περιμένει, μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και να βλέπει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτηση του.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr