O ΣΕΠΕΚΩ ευχαριστεί τον έπαρχο Κω κ. Ιωάννη Καμπανή
Οικονομία
13/10/2020

                     ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕΚΩ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΟ

Για την άμεση απάντηση στο αίτημα του σωματείου  να ενισχυθούν οικονομικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον covid-19

O ΣΕΠΕΚΩ ευχαριστεί τον έπαρχο Κω κ. Ιωάννη Καμπανή, για την άμεση απάντηση στο αίτημα του σωματείου μας να ενισχυθούν οικονομικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον covid-19. Είναι σαφέστατη η διαβεβαίωση τόσο του ιδίου όσο και άλλων φορέων της Περιφερειακής Αρχής ΝΑ Αιγαίου, ότι η Περιφέρεια μας ήδη έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, για ένα χρηματικό βοήθημα που θα κυμαίνεται από τις 5 και θα φτάνει μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ.

Το σωματείο μας εκφράζει την ικανοποίηση του για τα παραπάνω και θεωρεί ότι όταν οι θεσμικοί φορείς εξουσίας αφουγκράζονται τα αιτήματα της κοινωνίας και των επαγγελματιών, τότε και μόνο τότε, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ικανοποιητικά τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

Σας επισυνάπτουμε και το σχετικό έγγραφο της απάντησης του επάρχου προς τον ΣΕΠΕΚΩ

Αξιότιμε Περιφερειάρχη, αγαπητέ  Έπαρχε Κω,

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα της Περιφέρειας μέσω του οποίου μπορούν να λάβουν 5.000-50.000 ευρώ (το ποσό αντιστοιχεί στο 50% των δαπανών του 2019) ως κεφάλαια κίνησης, χωρίς την υποχρέωση να τα επιστρέψουν. Στο λίγο διάστημα που είναι ανοιχτό το πρόγραμμα για υποβολή αιτήσεων μαθαίνουμε ότι ενδιαφέρθηκαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Μαθαίνουμε παράλληλα, ότι πολλές άλλες Περιφέρειες της χώρας ακολουθούν το παράδειγμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ενισχύουν τις επιχειρήσεις της περιοχής τους με τη συγκεκριμένη οικονομική δράση.

Στο νησί μας, που από το 2015 και μετά έχει απανωτά δοκιμαστεί από προσφυγικό, σεισμό, και εσχάτως από την πανδημία του covid-19 και τις παρενέργειες της στον τουρισμό και την οικονομία,  η ανάγκη των επιχειρήσεων για ρευστότητα είναι πλέον θέμα επιβίωσης. Ειδικά οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, όσες κατόρθωσαν να λειτουργήσουν μέσα σ’ αυτές τις πρωτοφανείς συγκυρίες, είδαν τα έσοδα τους να καταβαραθρώνονται και ο κίνδυνος μαζικών πτωχεύσεων είναι προ των πυλών.  

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν έχετε ξεκινήσει τις διεργασίες για ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. Σε αντίθετη περίπτωση σας καλούμε να προβείτε σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη αντίστοιχου προγράμματος και στην δική μας Περιφέρεια. Είναι πασιφανές, ότι μια τέτοια δράση οικονομικής βοήθειας, θα συμβάλει στη στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή μας.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩ

Ο Πρόεδρος                                              ο Γραμματέας

Μανιάς Βασίλης                                       Σεγραίδος Γιώργος