Επιδοτήσεις και όχι δάνεια (εντός Φεβρουαρίου) εξήγγειλε ο Χ. Σταϊκούρας για την έκτακτη ενίσχυση επιχειρήσεων με το πρόγραμμα της Κομισιόν
Οικονομία
05/02/2021

Επιδίωξη για παροχή επιδοτήσεων και όχι δανείων, εξήγγειλε ο Χ. Σταϊκούρας για την έκτακτη ενίσχυση επιχειρήσεων με το πρόγραμμα της Κομισιόν, που υιοθετείται από την κυβέρνηση μέσω της ψήφισης σχετικής διάταξης στην Βουλή, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

Είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών: “…Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που είχαν «φτάσει» στα όρια που έχουν τεθεί από το Προσωρινό Πλαίσιο, να λάβουν ενίσχυση, στο πλαίσιο της πανδημίας, πέραν αυτών. Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση θα είναι στοχευμένη ως προς την αξιοποίηση, και θα επιδιωχθεί να μην είναι επιστρεπτέα. Στην παρούσα φάση, οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου μέτρου εντάσσονται σε ένα πλαίσιο τεχνικών συζητήσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες και θα οδηγήσουν – σε σημαντικό βαθμό – στην οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου μέτρου”.

Μάλιστα ο κ. Σταϊκούρας προσδιόρισε και χρονικά την διαδικασία, λέγοντας συγκεκριμένα:”Προγραμματίζεται εντός Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί το σχετικό θεσμικό πλαίσιο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε στη συνέχεια οι επιχειρήσεις να κληθούν να καταχωρήσουν τα σχετικά δεδομένα και τις απαραίτητες πληροφορίες για τον υπολογισμό του ποσού των παγίων δαπανών, όπως αυτές θα προσδιοριστούν από το Υπουργείο Οικονομικών”.