«Κουρεμένα» ενοίκια: Τι αλλάζει στις δηλώσεις
Οικονομία
14/02/2021

Ευχάριστα τα νέα για τους ιδιοκτήτες

Τέλος στον «πόλεμο» ιδιοκτητών – ενοικιαστών επιχειρεί να βάλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με τις τροποποιήσεις που επέφερε στην πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων COVID του μηνός Ιανουαρίου 2021.

Το χθεσινό άνοιγμα της πλατφόρμας επιφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη για τους ιδιοκτήτες καθώς πλέον η βελτιωμένη διαδραστικότητα κατά την υποβολή των δηλώσεων επιτρέπει την ταυτόχρονη επιβεβαίωση των στοιχείων της εγκυρότητάς τους, ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα υποβολής άκυρων δηλώσεων λόγω αναληθών ισχυρισμών μερίδας των ενοικιαστών, ή άλλων λαθών κατά την υποβολή τους.

Όπως έγραφε χθες το moneyreview.gr με πρόσχημα τον κορωνοϊό ένας σημαντικός αριθμός ενοικιαστών έχει δηλώσει, ψευδώς, στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ότι είναι δικαιούχος του «κουρεμένου», κατά 40%, ενοικίου, επειδή βρίσκεται σε αναστολή εργασίας. Δεδομένων όμως των καθυστερήσεων στη διασταύρωση όσων ψευδώς ή «κατά λάθος» δήλωναν ότι είναι δικαιούχοι και όσων πράγματι είναι, δημιουργήθηκαν τα πρώτα «φέσια» από ενοικιαστές προς ιδιοκτήτες.

www.kathimerini.gr