Επίδομα ανεργίας: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι τη δίμηνη παράταση
Οικονομία
26/02/2021
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των επιδομάτων - Δείτε τα ποσά

Ηδίμηνη παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας, του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων στους ανέργους των οποίων έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021, έγινε πράξη μετά την υπογραφή της απαραίτητης ΚYA από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών ΥποθέσεωνΚωστή Χατζήδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Η απόφαση -που είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής στις 15 Ιανουαρίου 2021- εντάσσεται στο πλαίσιο των πρόσθετων μέτρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας καθώς συνεχίζεται η πανδημία του κορονοϊού.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

 
  • Τακτική επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος
  • Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 € (έως 399,25 € μηνιαίως)
  • Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 € (έως 200 € μηνιαίως)

Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργειά τους.

Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.