Μητσοτάκης: ''Μετά το Πάσχα εκτιμώ ότι θα ανοίξει η εστίαση. Κανένας «κόφτης» στην ενίσχυση''
Οικονομία
02/04/2021

Το ενδεχόμενο να επανέλθουν οι περιορισμοί, εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού τις επόμενες ημέρες, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαχείριση της πανδημίας.

Μάλιστα, κατά την τριτολογία του, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα, «βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων».

Απαντώντας στις αναφορές του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την ενίσχυση με 330 εκατομμύρια στον κλάδο της εστίασης και το ενδεχόμενο να μην ωφεληθούν όλοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως «δεν θα υπάρχει κανένας κόφτης σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εργαζομένων. Αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν το 30% του τζίρου τους». 

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα κόφτη. «Θα σας ζητούσα κ. Τσίπρα να επικοινωνήσετε με τον κλάδο της εστίασης και να σας πουν εκείνοι πώς υποδέχτηκαν τα χθεσινά μέτρα στήριξης».

«Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Πηγή: www.lifo.gr