Εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα νησιά ξεκινούν ελεγκτές της ΑΑΔΕ
Οικονομία
04/07/2021

Οι φοροελεγκτές θα «σαρώσουν» μέχρι και τον Σεπτέμβριο νησιά και τουριστικές περιοχές και θα κυκλοφορούν ως απλοί τουρίστες, με μαγιό, ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί από τους καταστηματάρχες και να παρακολουθούν διακριτικά αν εκδίδονται αποδείξεις.

Eντός των ημερών, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η άλλη απόφαση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, για τις αποσπάσεις εφοριακών υπαλλήλων στα νησιά και σε τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

 Πρόκειται για τα νησιά του Αιγαίου (Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος κ.λπ.) και του Ιονίου (Κέρκυρα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά), αλλά και για χερσαίους προορισμούς της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής, της Πιερίας και της Εύβοιας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έως το τέλος του 2021 θα πρέπει να έχουν διενεργηθεί:

  • 30.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι (εμφανείς και μη) από τις ΔΟΥ.
  • 10.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι (πρόληψης) σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές ή κλάδους επιτηδευματιών ή σε στοχευμένους ΑΦΜ επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.
  • 6.000 εμφανείς έλεγχοι από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.
  • 720 ειδικοί στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν αυξημένους κινδύνους φοροδιαφυγής και απάτης.