Χαιρετισμός του προέδρου του συνεδρίου Γ.Χατζημάρκου, στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ στη Ρόδο
Περιφέρεια
24/11/2022

Ξεκίνησε σήμερα στο νησί της Ρόδου το υβριδικό Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που θα διεξαχθεί το διήμερο  24 και 25 Νοεμβρίου, με θέμα “Περιφερειακή διακυβέρνηση-Χτίζουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας” και με στόχο να αναδείξει τον ρόλο και την συμβολή των 13 Περιφερειών στην διαμόρφωση της Ελλάδας του μέλλοντος και στην απάντηση των προκλήσεων και των αλλαγών που υπαγορεύουν οι νέες συνθήκες.  

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συνεδρίου Γιώργος Χατζημάρκος επισήμανε, “Εμείς θα σας παρακολουθούμε πάντα και θα μπορούμε να το αποδείξουμε”, είπε χαρακτηριστικά στην εναρκτήρια ομιλία του στο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, που πραγματοποιείται στην Ρόδο, ο οικοδεσπότης περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Χατζημάρκος απευθυνόμενος στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα , κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το καυτό θέμα των παρακολουθήσεων και στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην κυβέρνηση ανέφερε: “Για εμάς το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το πρώτο σε αξία. Να μην στεναχωριέστε που δεν είστε σε καμιά λίστα από τους φερόμενους παρακολουθούμενων. Θα σας παρακολουθούμε εμείς και εμείς θα μπορούμε να το αποδείξουμε. Εμείς θα σας παρακολουθούμε πάντα.” 

 

Οι εργασίες του Συνεδρίου φιλοξενούνται , στο ξενοδοχείο «Rodos Palace», με την συμμετοχή περισσοτέρων των 150 συνέδρων.

Το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Η μετάβαση των Περιφερειών στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση» και συντονιστή τον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.
Η δεύτερη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής με κεντρικό θέμα: «Οι Περιφέρειες δίπλα στους Πολίτες – Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη» και τον κ. Γεώργιο Πατούλη, Αντιπρόεδρο ΔΣ ΕΝΠΕ -και Περιφερειάρχη Αττικής σε ρόλο συντονιστή. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ως ομιλητές ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης (διαδικτυακά) και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, (διαδικτυακά).
Η τρίτη και τελευταία συνεδρία με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Χρηματοδοτικά Εργαλεία» και συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ – Περιφερειάρχη Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής. Θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ενότητα διαδικτυακά ο κ. Στυλιανός Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.
Το Σάββατο μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, οι Περιφερειάρχες – μέλη του ΣΔ της ΕΝΠΕ θα επισκεφθούν κοντινά νησιά. Την Κυριακή όλα τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου θα μεταβούν στη Σύρο για την προγραμματισμένη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου, όπου αναμένεται να κυριαρχήσουν θέματα που θα αναπτυχθούν στο συνέδριο της ΕΝΠΕ στη Ρόδο. 
Ρεπορτάζ