Τριάντα εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Περιφέρεια
09/10/2020

Ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι το πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, το οποίο θα ανακοινωθεί και επίσημα μόλις ολοκληρωθούν όλα τα διαδικαστικά.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο περιφερειάρχης με αφορμή σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι το ποσό που θα μπορεί να πάρει όποια επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις θα κυμαίνεται από 5.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ, διευκρινίζοντας ότι τη διαδικασία θα διεκπεραιώσει ο ΕΦΕΠΑΕ και όχι η περιφέρεια.
 Όπως είναι ήδη γνωστό, η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου ενώ οι πληρωμές θα ξεκινήσουν στο τέλος Φεβρουαρίου.

Μάλιστα κληθείς να σχολιάσει και την ανακοίνωση των πέντε μελών της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» αναφορικά με το ίδιο θέμα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής: «Είναι παρά πολύ παρακμιακή η λειτουργία ορισμένων ανθρώπων.

Στο τελευταίο δελτίο Τύπου που έβγαλαν οι πέντε σύμβουλοι του Μανώλη Γλυνού προκύπτει το εξής: ψεύδονται εν γνώσει τους πια. Είναι μέρος της προσωπικότητάς τους, της πολιτικής τους. Τους διενεμήθησαν στο περιφερειακό συμβούλιο τα έγγραφα τα οποία αναφέρονται στο θέμα. Είναι λοιπόν πολύ φτηνό αυτό που κάνουν… πολύ φτηνή η πολιτική τους και δεν μπορούμε να δαπανάμε ενέργεια γι’ αυτό».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Θα βγει το πρόγραμμα και στην περιφέρειά μας, θα βρούμε τα χρήματα. Εμείς πρέπει να τα αναζητήσουμε τα χρήματα αυτά σε αντίθεση με άλλες περιφέρειες γιατί εμείς δεν έχουμε αδιάθετα χρήματα από τους ευρωπαϊκούς μας πόρους, να περισσεύουν. Γιατί εμείς φροντίσαμε και τα κάναμε όλα έργα πρώτοι. Και δεν μπορεί να είναι αυτό θέμα δημόσιας αντιπαράθεσης, αφού συμφωνούμε. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Γλυνός συμφώνησε».

Επίσης προς ενημέρωση όλων τόνισε ότι τα προγράμματα αυτά δεν τα «τρέχουν» οι περιφέρειες. Τα προγράμματα θα «τρέχουν» μέσω του ΕΦΕΠΑΕ του φορέα διαχείρισης των ευρωπαϊκών χρημάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα ο οποίος, όπως είπε, θα παραλάβει τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων θα προχωρήσει στην αξιολόγηση και θα διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για την καταβολή των χρημάτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει ένας οδηγός εφαρμογής καθώς, όπως είπε, δε μοιράζονται χρήματα αλλά θα δοθούν όπου πληρούνται οι προϋποθέσεις. Όσοι δεν θα τις πληρούν θα κοπούν από τον οργανισμό ή μπορεί να παρατηρηθεί και το να πληρούν κάποιοι τις προϋποθέσεις αλλά να μη φτάσουν τα χρήματα. Γι’ αυτό, όπως είπε, θα υπάρξει μέριμνα.

Rodiaki.gr