Εποικοδομητική συνάντηση του Δημάρχου Κω, Θεοδόση Νικηταρά με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη
Πολιτική
06/10/2021

Γόνιμη συνάντηση με το Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά, πραγματοποίησε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις της με τους θεσμικούς φορείς του νησιού μας.

Ο κ.Νικηταράς, στην αρχική του τοποθέτηση, επεσήμανε ότι η Κως τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από σαράντα κύματα και ο πρωτογενής τομέας δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση των επαναλαμβανόμενων κρίσεων.

Σήμερα, όμως, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί μια γενναία προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της ταυτότητας του νησιού μας και των στόχων τόσο στο επίπεδο της τουριστικής ανάπτυξης όσο και στην αξιοποίηση του πλούσιου πρωτογενούς τομέα και της διασύνδεσής του με το τουριστικό μας προϊόν. 

Παράλληλα, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο στόχο της ανάδειξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως ο ποδηλατικός τουρισμός - σήμα κατατεθέν για την Κω - ο γαστρονομικός τουρισμός αλλά και ο αγροτουρισμός σε όλες τις εκφάνσεις του. 

Η άνθιση του θρησκευτικού τουρισμού, επίσης, βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής καθώς η Κως διαθέτει σπουδαίες διαδρομές για τους επισκέπτες- λάτρεις του είδους.

Τέλος, ο κ.Νικηταράς δεν παρέλειψε να σημειώσει την είσοδο του νησιού μας στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς από φέτος θα λειτουργείστην Κω  μεταπτυχιακό τμήμα σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Η υφυπουργός Τουρισμού, μετά την εισήγηση του Θεοδόση Νικηταρά, πήρε το λόγο σημειώνοντας ότι αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχής για τα όσα διαδραματίζονται στην Κω αλλά και για τα σταθερά βήματα προόδου που επιχειρούνται το τελευταίο διάστημα σε όλους τους τομείς.

Η ίδια, δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού επιθυμεί να αγκαλιάσει τα νησιά μας και να ανταποκριθεί όσο πιο εύστοχα κι αποτελεσματικά μπορεί στις ανάγκες τους. Στα άμεσα σχέδια είναι η εξεύρεση και παροχή χρηματοδοτικών εργαλείων που αφενός θα ενισχύσουν την τουριστική ανάπτυξη κι αφετέρου θα δώσουν λύσεις στον πρωτογενή τομέα, τον οποίο σε πολλές περιπτώσεις υπηρετούν νέοι άνθρωποι με φιλοδοξίες.

Επισημαίνεται ότι η κ. Ζαχαράκη, ανακοίνωσε την επικείμενη υλοποίηση προγραμμάτων 3μηνης επιμόρφωση και κατάρτισης εν δυνάμει ή εν ενεργεία εργαζομένων στον κλάδο τουρισμού - επισιτισμού με συνολικό κόστος 46.000.000 €.

Παρόντες στη συνάντηση του Δημάρχου Κω με την υφυπουργό Τουρισμού ήταν η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Σέβη Βλάχου, ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα, Φιλήμων Ζαννετίδης και η πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Ντίνα Σβύνου και Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, αντίστοιχα, οι οποίες συνόδευσαν την κ. Ζαχαράκη σε όλες τις σημερινές επαφές της στο νησί μας.

 

 
 
 
Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ