Σειρά συναντήσεων του Δημάρχου Κω στην Αθήνα με τον Υπουργό Υγείας & στελέχη του υπουργείου για σοβαρά ζητήματα του νησιού μας
Πολιτική
14/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο νοσοκομείο, στελέχωση, Κτηματολόγιο, προσπάθεια για λύσεις σε όλα τα μέτωπα.

Ο Δήμος Κω διεκδικεί για την κοινωνία μας!

Σειρά συναντήσεων, όπως με τον Υπουργό Αθανάσιο Πλεύρη αλλά και στελέχη του Υπουργείου Υγείας, για τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία του νησιού μας, είχε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να στηρίξει την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Κω, «με όλες του τις δυνάμεις» όπως είπε χαρακτηριστικά,υποστηρίζοντας από την πλευρά του υπουργείου όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας εξαιτίας αδυναμιών του Νοσοκομείου,συνοδευόμενος στην συνάντηση από τον συμπατριώτη μας ιατρό, πρώην δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Κοπάδη, έμπειρο στα ζητήματα διοίκησης μονάδων υγείας και θερμό υποστηρικτή των ζητημάτων  της Κω.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς ζήτησε την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου σε κρίσιμες ειδικότητες ιατρών, όπως επίσης την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε οι Δήμοι να μπορούν να χρηματοδοτούν την  αγορά και τη στελέχωση ασθενοφόρων.

Στην ίδια συνάντηση υπήρξε συνεννόηση για την έλευση ουρολόγου το επόμενο διάστημα.  

Επίσης, ο Δήμαρχος Κω επισκέφθηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να υπογραφεί η σύμβαση, μεταξύ Δήμου και Υπουργείου, για τη μεταγραφή των πράξεων εφαρμογής στις επεκτάσεις των σχεδίων πόλεως Κω και Μαστιχαρίου.

 

Γραφείο Τύπου