Στην Κω η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού της ΝΔ, με αφορμή τη διαβούλευση, για το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη βουλή
Πολιτική
02/11/2021

Στην Κω βρίσκεται σήμερα η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και εθελοντισμού της ΝΔ, Πίστη Κρυσταλλίδου, καλεσμένη της συμπατριώτισσας μας Μαίρης Τριανταφύλλοπούλου, με αφορμή τη διαβούλευση που πραγματοποιεί η κυβέρνηση με εθελοντικούς συλλόγους, για το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη βουλή και αφορά στον τρόπο λειτουργίας τους, στη χώρα μας .

Η κ.Κρυσταλλίδου μαζί με την κ.Τριανταφυλλοπούλου υπεύθυνης Αγροτικών φορέων της ΝΔ ,  συναντήθηκαν  σήμερα το πρωί με εθελοντικούς συλλόγους στο ξενοδοχείο Μαριτίνα  και το απόγευμα με επιπλέον συλλόγους για την καταγραφή προτάσεων .

Η κ.Κρυσταλλίδου, θα συναντηθεί σήμερα με τον δήμαρχο  και τον έπαρχο Κω, για θέματα που άπτονται  της  αρμοδιότητας της. 

Αξίζει να σημειωθεί  ότι το το σχέδιο νόμου θα βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο που επικρατεί στο πεδίο του εθελοντισμού. Παράλληλα, μέσω αυτού, επιβάλλεται τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και της υγειονομικής ασφάλειας και καθορίζονται οι ευθύνες του φορέα εθελοντικής απασχόλησης. Εξάλλου, στόχος του νομοσχεδίου είναι και η μελλοντική αποφυγή θλιβερών φαινομένων που παρατηρήθηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές όταν επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία σχετικού μητρώου, ενήργησαν ως εμπρηστές υπό τον μανδύα του «εθελοντή».

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ