Ανέβηκαν οι τόνοι στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το πάρκινγκ στην Κανάρη
Πολιτική
03/12/2021

Το θέμα της  μίσθωσης ακινήτου στην περιοχή «Κανάρη» για τη στάθμευση οχημάτων, ήρθε για ακόμη μια φορά στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο με  εισηγητή του θέματος τον αντιδήμαρχο κ.Παναγιώτη  Αβρίθη, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας παρκινγκ, ώστε  να διευκολυνθούν οι  κάτοικοι της περιοχής, που αντιμετωπίζουν σοβαρό  πρόβλημα στάθμευσης.

Η Ι.Ρούφα πρότεινε τη δημιουργία πολυώροφου παρκινγκ, ενώ ο Γ.Κυρίτσης  τόνισε  πως η παραχώρηση του ακινήτου από το ΒΑΚΟΥΦ  στην πολεμική αεροπορία  έγινε για άλλο λόγο και  ανακοίνωσε  πως αν ο ίδιος το επιθυμεί, θα είναι δήμαρχος  στις επόμενες εκλογές .

Η  συζήτηση  οξύνθηκε μετά την λεκτική επίθεση του επικεφαλής της Δύναμη Αλλαγής,  στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, με τον  δήμαρχο Θ.Νικηταρά να την υπερασπίζεται και  να τονίζει  πως ο Γ.Κυρίτσης  είναι εθνικά επικίνδυνος όταν εγείρει ζητήματα εθνικά ενώ κλείνοντας δήλωσε πως θα ήταν ευτυχής αν  ήταν συν υποψήφιοι μαζί στις επόμενες εκλογές.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ

Ο εισηγητής του θέματος Παναγιώτης Αβρίθης, ζήτησε από το σώμα την εξουσιοδότηση  για την απευθείας μίσθωση ακινήτου στην περιοχή «Κανάρη» για τη στάθμευση οχημάτων ώστε  να διευκολυνθούν οι  κάτοικοι της περιοχής, που αντιμετωπίζουν σοβαρό θέμα στάθμευσης.

Ο Γ. Κυρίτσης απήυθηνε ερώτημα πόση είναι η έκταση , πόσες οι θέσεις στάθμευσης και ποιο το ενοίκιο.

ο κ Αβρίθης, απάντησε πως είναι 950 μέτρα, 35 θέσεων με 16.000 μίσθωμα το χρόνο.

Ο Γ. Κυρίτσης επεσήμανε πως οι θέσεις στάθμευσης είναι ελάχιστες με πανάκριβο ενοίκιο. Ο έμπειρος που ορίσατε στην ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, θα έπρεπε να σας είχε ενημερώσει πως τη συγκεκριμένη έκταση την παραχώρησε το Βακούφ στην αεροπορία για να γίνουν διαμερίσματα για τους εργαζόμενους, που ουδέποτε έγιναν, τόνισε ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής, ο οποίος σημείωσε πως θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζει η δημοτική αρχή πριν κάνει τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ οφείλει και το Βακουφ να ελέγξει γιατί δεν έχει αξιοποιηθεί από την αεροπορία ως όφειλε .  

H I Ρούφα σημείωσε πως ήταν εύλογη η απορία της παράταξης της γιατί η δημοπράτηση του έργου , τον Αύγουστο βγήκε άγονη. Υπερασπιζόμαστε τη θέση μας, ζητήσαμε την αναβολή για να δούμε αν συνέφερε η εξαγορά της έκτασης  ή ενοικίαση του. Αντίθετα ο κ.Νικηταράς βγήκε και κατήγγειλε την παράταξη μας πως δε θέλαμε να βοηθήσουμε τους κατοίκους της περιοχής. Λέμε πως αν θέλει ο δήμος να το ενοικίασει για 20 χρόνια, τότε πρόταση μας και συγκεκριμένα του κ.Σαϊτη είναι να γίνει  ένα πολυώροφο παρκινγκ για αξιοποίηση του  με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, με περισσότερες θέσεις στάθμευσης. Ζήτησε να δεσμευτεί η δημοτική αρχή αν θα είναι δωρεάν το πάρκινγκ.

Η Βάσω Πη ως κάτοικος της περιοχής ρώτησε τι θα αλλάξει αν ο δήμος θα καταβάλει ενοίκιο, αφού ήδη χρησιμοποιείται. Οι ανάγκες για χώρους στάθμευσης στην περιοχή,  είναι γνωστή και οι ανάγκες της περιοχής,  δεν καλύπτονται, μόνο  με 35 θέσεις.  Η κίνηση του δημάρχου να μας παρουσίασει ως κακούς που δεν αφήνουμε να γίνει χώρος στάθμευσης είναι αξιοθρήνητη τόνισε η κ.Πη.

Ο Γ.Κυρίτσης ανακοίνωσε πως αν θέλει θα είναι ξανά  δήμαρχος στις επόμενες εκλογές.

Για τρίτη φορά φέρνεται λάθος το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, θα ψηφίσουμε ναι με την πολιτική προσέγγιση της δημιουργίας ενός πολυώροφου παρκινγκ στην περιοχή τόνισε η κ.Ιωάννα Ρούφα.

Ο Π.Αβρίθης επεσήμανε πως ο Γ. Κυρίτσης δε θα είναι ξανά δήμαρχος της Κω, λόγω της συμπεριφοράς του και κακώς διεγείρει σε εθνικό ζήτημα με τον τρόπο που το έθεσε . Η διαδικασία ενοικίασης του συγκεκριμένου χώρου είναι "καθαρή"  και διάφανη και δεν υπάρχουν συνωμοσίες. Δεν είμαστε ίδιοι τόνισε ο κ.Αβρίθης.

Εθνικά επικίνδυνος είναι ο Γ. Κυρίτσης που εκπροσώπησε για 9 χρόνια αυτόν τον τόπο και εγκαλεί  σήμερα το υπουργείο Εθνικής Αμύνης να επιστρέψει το ακίνητο στο Βακουφ.  Το γραφείο σας έβαλε ταφόπλακα και στην ΑΒΙΚΩ κ.Κυρίτση, αυτό δεν το ξεχνά η τοπική κοινωνία. Εμείς  θα παραδώσουμε έργα στην κοινωνία και δε μένουμε στις μελέτες που έμειναν στα συρτάρια σας τόνισε ο κ Νικηταράς. Απέχουμε έτη φωτός και σε ποιότητα με τον άνθρωπο που υπηρέτησε τον τόπο εννέα χρόνια. Εμεις κατακτούμε ότι υπσχεθήκαμε στο λαό της Κω τόνισε ο δήμαρχος Κω. Και έκλεισε λέγοντας... μακάρι να είμαστε συν υποψήφιοι. Φοβάστε να πείτε πως θα είστε υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε ο κ.Νικηταράς.

Η κ. Ρούφα τόνισε πως ψηφίζει μόνο την απευθείας ανάθεση και πρέπει να γίνουν διευκρινίσεις ως προς τη σύναψη της σύμβασης.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ