Μίκα Ιατρίδη«Τη μάχη για τον Τουρισμό θα την κερδίσουμε όλοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι!»
Πολιτική
08/08/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στην Χάλκη, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, παρευρέθηκε η Βουλευτής Δωδεκανήσου και Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Μίκα Ιατρίδη, για την τελετή ονομασίας του Πολυδύναμου Ιατρείου Χάλκης «Δημήτρης Κρεμαστινός», ενώ συμμετείχε και σε σύσκεψη που ακολούθησε υπό τον Πρωθυπουργό, στο Δημαρχείο του νησιού.

 Στη συνέχεια, η βουλευτής Δωδεκανήσου συμμετείχε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τον τουρισμό στη Ρόδο, κατά την οποία ο Πρωθυπουργός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση των νησιών και του τουρισμού.

 Ακολούθως, στην παρέμβαση της στη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων, που πραγματοποιήθηκε για τον Τουρισμό, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη και του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Μάνου Κόνσολα, η  Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα μέτρα που είχαν ληφθεί από την αρχή της κρίσης, όπως η μείωση των απαιτούμενων ενσήμων για ένταξη στο επίδομα ανεργίας, κάτι που είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Δωδεκάνησα.

 Περαιτέρω, η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στα μέτρα στήριξης που ανακοινώνονται εντάσσονται πλέον και οι εποχικές επιχειρήσεις, των οποίων το κυριότερο μέρος του τζίρου τους πραγματοποιείται στο τρίτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

 Ρύθμιση, η οποία είχε προωθηθεί ύστερα από τις συνεχείς συναντήσεις της Μίκας Ιατρίδη, με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα και τους Υφυπουργούς, κ.Σκυλακάκη και κ. Βεσυρόπουλο και η οποία έδωσε λύση με τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει το καθεστώς των ΚΑΔ στον προσδιορισμό της εποχικότητας.

 Σημειώνεται ότι ξεχωριστή αναφορά για τις εποχικές επιχειρήσεις έκανε και ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη σύσκεψη με τους φορείς που προηγήθηκε.

 Ο Τουρισμός είναι ο στυλοβάτης της τοπικής οικονομίας των νησιών μας, σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη και συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση, όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι κοντά στους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, είναι σε εγρήγορση, λαμβάνει κάθε φορά τα κατάλληλα μέτρα και θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα στήριξης για όλους, ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει πιο δυνατούς και πιο αισιόδοξους.