Ανειλικρινή και ανεφάρμοστο, χαρακτήρισε η αντιπολίτευση τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2022
Πολιτική
20/12/2021

Αμέσως μετά την εισήγηση του αντιδημάρχου Αλ.Χρυσόπουλου , τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής της  αντιπολίτευσης.  Ο  Επικεφαλής "Δύναμη Αλλαγής" Γιώργος Κυρίτσης σημείωσε πως ο  προϋπολογισμός αποτυπώνει τις ανάγκες της κοινωνίας κι η δημοτική αρχή  δεν τις αφουγκράζετε και χαρακτήρισε  ανειλικρινή και ανεφάρμοστο τον προϋπολογισμός του δήμου για το 2022 .  Η Επικεφαλής  της παράταξης "Όραμα & Δράση"   Ιωάννα Ρούφα, τόνισε  πως ο  τρίτος προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής, είναι απολίτικος, άδικος και δεν ακουμπά τις ανάγκες της κοινωνίας και  ενώ ο δήμος έχει 24 εκατ. αποθεματικό ταμείο και δεν έχει κάνει έργα . Επίσης η επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Κική Μακρή τόνισε  πως τα στοιχεία δείχνουν πως αυξάνονται τα έσοδα του δήμου, σε βάρος της λαϊκής τάξης και χαρακτήρισε αντιλαϊκό  τον  προϋπολογισμός του 2022. 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γ.Κυρίτσης, επεσήμανε πως δεν άκουσε καμία εισήγηση προϋπολογισμού από τον εισηγητή.  Τόνισε πως η δημοτική αρχή δεν αφουγκράστηκε την τοπική κοινωνία και αυτό φάνηκε από το πρόγραμμα των τεχνικών έργων 2022. Ο προϋπολογισμός δεν είναι απλοί αριθμοί, είναι ζωντανοί οργανισμοί, είναι η αποτύπωση των αναγκών και της πραγματικότητας  με ευθύνη των όσων διοικούν και πρέπει να δρομολογήσουν. Είναι ο τρίτος προϋπολογισμός που έχει συντάξει η δημοτική αρχή και φαίνεται λες και έχει παραιτηθεί από την πραγματικότητα, ενώ αποφεύγει να κάνει απολογισμό. Με τρεις ανθρώπους λειτουργεί η ΚΩΑΝ και θα διαχειριστεί 900 χιλ. ευρώ. Αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι τόνισε ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής. Τρία χρόνια τώρα  το έργο της δημοτικής αρχής  είναι το απόλυτο μηδέν και ο προϋπολογισμός είναι ανειλικρινής επεσήμανε ο Γ.Κυρίτσης.

Στην τοποθέτηση της η επικεφαλής της παράταξης "Όραμα και Δράση", εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος  εργαζόμενου του δήμου Ηρακλή Παχωπού , ενώ απαντώντας στην κ.Μακρή για την εικόνα του προϋπολογισμού, σημείωσε πως..."ντρέπονται οι αριθμοί και τα μηδενικά". Ο τρίτος προϋπολογισμός είναι άχρωμος απολίτικος και άδικος, δεν ακουμπά τα προβλήματα της κοινωνίας και αποδεικνύει πως είστε πολύ καλοί στα λόγια και "λίγοι" στα έργα ,επεσήμανε η κ.Ρούφα. Πως γίνεται ο δήμος να έχει 24. εκ. αποθεματικό ταμείο και δεν έχει υλοποιήσει κανένα έργο τόνισε η επικεφαλής του Οράματος. Πήρε από την πανδημία 2 εκατ.  ο δήμος της Κω και  κανείς δεν ξέρει που έχουν πάει. Η κ.Ρούφα  μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε  στην χρεωκοπημένη ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, στην ιδωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, στην παράταση της σύμβασης των "11" και στους προσληφθέντες covid στην υπηρεσία καθαριότητας που η δημοτική αρχή τους πούλησε φρούδες  σημειώσε κ . Ρούφα καθώς και στην λειτουργία της ΚΩΑΝ.

 Στην τοποθέτηση της η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, έκανε αναφορά στον εκλιπόντα  Ηρακλή Παχωπό. Αναφερθείσα στον προϋπολογισμό, τόνισε πως αυξάνονται τα έσοδα του δήμου στο βάρος της λαϊκής τάξης. Η οικονομία και η πολιτική είναι συνδεδεμένες. . Σε ότι αφορά στους εργαζόμενους, σημείωσε πως ενώ το κύμα ακρίβειας θα πάρει ότι βρει μπροστά του, ο δήμος παγώνει τους μισθούς, μειώνει το προσωπικό  και εκμεταλλεύεται το προσωπικό μέσω ΟΑΕΔ. Η δράση του δήμου μένει στις συντηρήσεις αφήνοντας πίσω σχολικέ υποδομές , πλημμυρική  και σεισμική θωράκιση. Οι ανάγκες είναι κοντά στους μεγάλους ομίλους, την ώρα που τα ποσά για τη σχολική στέγη είναι τραγικά. Απαράδεκτα μένουν και τα ΠΟΕ σημειώνει η κ.Μακρή.  Το 2021 προϋπολογίσατε 117 χιλ και δεν είδαμε τίποτα και τελικά έρχεται το ίδιο ποσό για αθλητικά έργα  και το 2022  , όπως επίσης δεν δώσατε τίποτα σε πολιτιστικά σωματεία, σημείωσε η επικεφαλής της Λαϊκης Συσπείρωσης .  «Στέλνετε τον λογαριασμό στον λαό να τον πληρώσει»  επεσήμανε η κ.Μακρή . Η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων έχει στόχο την αφαίμαξη των νοικοκυριών , εξυπηρετείτε τις ανάγκες των μεγάλων κεφαλαίων. Εμείς απαιτούμε αύξηση των κρατικών δαπανών για κοινωνική πολιτική, ενίσχυση της οικογένειας, δωρεάν υγεία και παιδεία, δικαιώματα στους εργαζόμενους και προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτούς τους λόγους καταψηφίζει τον προϋπολογισμό

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ