Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μέτρα στήριξης για την εστίαση
Πολιτική
29/12/2021

Το χθεσινό -νέο- ρεκόρ στην αύξηση των κρουσμάτων που φέρνει επίσπευση στην εφαρμογή των μέτρων που ανακοίνωσε αρχικά η κυβέρνηση για μετά την πρωτοχρονιά, οδήγησε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλαγιοκόπημα επί προσωπικού, του πρωθυπουργού.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν επιλέξει  στην Κουμουνδούρου ούτως ή άλλως εξαρχής, να έχουν στο “κάδρο” των ευθυνών και όχι μόνο για την πανδημία. Χθες, όλα τα “σφυριά” στον ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του προέδρου του, χτυπούσαν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για την τρομακτική αύξηση της διασποράς των κρουσμάτων στην κοινότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα, με δύο σχόλιά του στα κοινωνικά δίκτυα , ζήτησε την άμεση εφαρμογή μέτρων που έχει προτείνει το κόμμα του, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση συνολικά πολύ λίγη για την κρισιμότητα των στιγμών.

Επικαλέστηκε δε και την πρόσφατη δική του σύσκεψη με τους ειδικούς επιστήμονες, κατά την οποία οι προβλέψεις που του είχαν μεταφέρει ήταν ζοφερές.

Στήριξη εστίασης και μέτρα
Οι πληροφορίες πως οι σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για επίσπευση της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων στην εστίαση πριν από την πρωτοχρονιά, οδήγησαν σε παρέμβαση – επίσης δια κοινωνικών δικτύων, του τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας ζήτησε στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων της εστίασης, χαρακτηρίζοντας “αδιανόητο” να μη ληφθούν μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση.

Την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τους νέους περιορισμούς, ζήτησαν και τα “κεντρικά” της Κουμουνδούρου, δια του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου:

“Κάθε περιοριστικό μέτρο πρέπει να συνδυάζεται με αντίστοιχο μέτρο οικονομικής στήριξης, όπως για παράδειγμα τα μέτρα στην εστίαση. Αλλιώς μιλάμε για μια πολιτική που βουλιάζει χιλιάδες οικογένειες στη φτώχεια”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του ( Ionian TV).

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμοστούν άμεσα, δεν υπάρχει καμία “επικαιροποίηση”. Αυτά αφορούν μαζική ιχνηλάτηση δια συνταγογραφούμενων τεστ, ενίσχυση του ΕΣΥ και της προνοσοκομειακής φροντίδας, αλλαγή στα πρωτόκολλα που ισχύουν για τη λειτουργία των σχολείων, εφαρμογή τηλεργασίας στο ανώτατο δυνατό επίπεδο ώστε να αποσυμφορηθούν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

“Γιατί έπρεπε να περάσει ένας μήνας, για να προχωρήσει –έστω σε ένα θολό- μέτρο τηλεργασίας; Γιατί έπρεπε να περάσει τόσος καιρός με την κατάσταση στα μέσα μεταφοράς να έχει ξεφύγει; Τα σχολεία, μετά τις γιορτές, θα ανοίξουν με τον τρόπο που έκλεισαν; Θα έχουμε τμήματα 29 μαθητών με 15.000 και 20.000 κρούσματα την ημέρα;” διερωτήθηκε ο  Νάσος Ηλιόπουλος, απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση.

Πηγή capital.gr