Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε χθες το απόγευμα το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω
Πολιτική
14/08/2020

Η κ. Λάμπρου  τόνισε επίσης πως την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί λίστα με τις ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες δεν έχουν πληρώσει τους εργαζομένους τους από την αρχή της σεζόν.

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε χθες το απόγευμα  του Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη  τις εξελίξεις στον κλάδο τους.
Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε η Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω κ. Ιωάννα Λάμπρου η οποία αναφέρθηκε  στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι  και αφορούν την ανεργία, τις κακές συνθήκες εργασίες και την απλήρωτη εργασία ΕΝΏ  κατήγγειλε πως αρκετοί εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει  καν τα 534 ευρώ του Ιούνη. Η κ. Λάμπρου  τόνισε επίσης πως την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί λίστα με τις ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες δεν έχουν πληρώσει τους εργαζομένους τους από την αρχή της σεζόν.
Από τα 156 ξενοδοχεία έχουν ανοίξει για τη φετινή  σεζόν, απασχολούνται περίπου 6.000 εργαζόμενοι σε σχέση με  τους 12.000 που ήταν πέρυσι, κάτι το οποίο συνεπάγεται πως η ανεργία στον κλάδο έχει αγγίξει το 50%.
Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Σωματείου κ. Γιώργος Νάτσης,  ανέφερε τα αιτήματα του Σωματείου, ενώ η κ. Γιαννάκου Αναστασία Γραμματέας Σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω απηύθυνε κάλεσμα για συμπολίτισσα μας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγεία και χρειάζεται στήριξη . Τη συνέντευξη έκλεισε η Πρόεδρος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κική Μακρή, η οποία  σχολίασε τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο και έκανε κάλεσμα  στους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να στηρίξουν τις δράσεις του σωματείου*

Ρεπορτάζ