Οπαδική βία: Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για τις πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες
Πολιτική
20/02/2022

Αύριο, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στις 11.30, θα ανακοινωθούν οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Σημειώνεται ότι η έξαρση της οπαδικής βίας, που εκδηλώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο στη Θεσσαλονίκη με τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού, κινητοποίησε την κυβέρνηση στη λήψη άμεσων νομοθετικών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, που εμφανίζεται να πυροδοτείται από την οπαδική ταύτιση, αποτελεί όμως ουσιαστικά σύνθετο, πολύπλοκο και επικίνδυνο εγκληματικό φαινόμενο.

Τα αρμόδια υπουργεία Αθλητισμού και Δικαιοσύνης έχουν ήδη έτοιμο το νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται η οπαδική βία να αντιμετωπιστεί με αυστηρότερες –κατά πολύ– ποινές. Και το κυριότερο, οι δράστες των βίαιων επεισοδίων να μπαίνουν στη φυλακή ή να έχουν τέτοιους περιοριστικούς όρους, που στην πραγματικότητα θα τους δένουν τα χέρια, αποτρέποντας φαινόμενα συγκρούσεων και βιαιοπραγιών.

Το νέο νομοθέτημα παρουσιάζει σήμερα η «Καθημερινή», δημοσιεύοντας σειρά διατάξεων που υπηρετούν τον στόχο της σκληρής απάντησης της πολιτείας στην οπαδική βία, έτσι ώστε να μη θρηνήσουμε στο μέλλον και άλλα θύματα.