Στην Κω η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Α. Σιμητροπούλου-Συνάντηση με φορείς στο ΕΒΕΔ
Πολιτική
26/02/2022

Στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με θέμα την ακρίβεια πραγματοποιούνται σε όλους τους Νομούς της χώρας συναντήσεις κλιμακίων του κόμματος με εκπροσώπους παραγωγικών και επιστημονικών φορέων. Σήμερα  Σάββατο 26/2/2022 , το νησί μας επισκέφθηκε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Αναστασία Σιμητροπούλου. Στόχος της επίσκεψης η συζήτηση κι οι προτάσεις – θέσεις του κόμματος, όσο και των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων του τόπου για τα προβλήματα της καθημερινότητας και της επικαιρότητας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΒΕΔ. Την εκδήλωση συντόνιζε η Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ, Στέλλα Σούλη.  Παρόντες ήταν ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, η πρόεδρος των ενοικιαζομένων καταλυμάτων Ελένη Παπαδούλη, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κω Πασχάλης Βρακίδης, ο αντ/δρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Μηνάς Χατζημιχαήλ, εκπρόσωπος του ΕΒΕΔ, οι πολιτευτές του κόμματος Κατερίνα Γαβαλά και Μαρία Παπαζαχαρίου, στελέχη του κόμματος και άλλοι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

Στόχος να αναδειχθούν οι προτάσεις για τα προβλήματα από το κύμα ακριβείας και να ακουστούν τα οι  προτάσεις αλλά θέματα που απασχολούν τους φορείς.Η κ. Σιμητροπούλου αναφέρθηκε στην υπερψήφιση της γαλλικής συμφωνίας γιατί το ζητούμενο όπως είπε, είναι η ασφάλεια της κοινωνίας και των πολιτών, αναφέρθηκε στην  αύξηση του μεταναστευτικού μετά την εμπόλεμη κατάσταση στη γειτονική Ουκρανία, για την ακρίβεια που  μαστίζει τη κοινωνία και τα  ελληνικά νοικοκυριά που πλήγονται ανεπανόρθωτα, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έλαβε τα σωστά μέτρα για να διασφαλίσει την αξιοπρέπεια των πολιτών. Επισήμανε δε πως το ΚΙΝΑΛ έχει άμεσα σχέδια και όχι οριζόντια όπως αυτά που έδωσε η κυβέρνηση στους παρόχους και προτείνει την αύξηση του κατώτατου μισθού, ρύθμιση της κατώτατης δόσης, σημείωσε πως  πρέπει να υπάρχουν μακρόπνοα σχέδια για να θωρακιστεί η κοινωνία.  Υπογράμμισε πως το ταμείο ανάκαμψης πρέπει να αναπτυχθεί σωστά , ώστε να στηριχθεί η κοινωνία αλλά και για να υπάρχει κράτος δικαίου. Το ταμείο ανάκαμψης πρέπει να  αναπτύσσει το δίκτυο, να επεκταθούν οι ενεργειακές κοινότητες, μέσα από το εξοικονομώ να υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας, το δεύτερο σημείο του ταμείου ανάκαμψης είναι η υγεία. Στο σημείο αυτό η κ.Σιμητροπούλου, αναφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω για την υποστελέχωση του  και για το ΚΥ Αντιμάχειας που έχει μόνο έναν γιατρό. Το αγαθό της υγείας πρέπει να το παρέχουμε σωστά και να νιώθουμε ασφαλείς τόνισε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως αυτό που μαστίζει τη κοινωνία είναι η ακρίβεια και ο επιδοματικός χαρακτήρας  που θα έπρεπε  να γίνεται με κοινωνικά κριτήρια κι όχι οριζόντια.  Τέλος αναφέρθηκε στηους στόχους του ΚΙΝΑΛ και στις προσπάθειες διασύνδεσης του πρωτογενή τομέα με τον  τουρισμό και την υγεία, με στοχευμένες ενέργειες. Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να μιλήσει με όλους τους παριστάμενους φορείς, οι οποίοι κατέθεσαν προτάσεις και προβληματισμούς.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ