Τα αιτήματα του Δημάρχου Κω στον τομέα της Υγείας στηρίζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές Δωδεκανήσου & τοπικοί φορείς
Πολιτική
03/03/2022

Τα αιτήματα του Δημάρχου Κω στον τομέα της δημόσιας Υγείας για το νησί μας υποστήριξαν στη χθεσινή συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Υγείας, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, οι παρόντες κυβερνητικοί βουλευτές Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη και Ιωάννης Παππάς. 

Η κ.Ιατρίδη τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της ανέγερσης Νέου Νοσοκομείου στην Κω αλλά και της άμεσης στελέχωσης του υπαρχοντος με ιατρούς ειδικοτήτων ενώ παράλληλα επεσήμανε τις βασικές υγειονομικές ελλείψεις που βιώνουν τα νησιά μας.

Ο κ.Παππάς, στο θέμα της δημιουργίας νέου Νοσοκομείου, τόνισε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εδω και έναν χρόνο έχει τη διάθεση να προχωρήσει το έργο κι αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει σε καμία περίπτωση χαμένη. Επίσης, ο ίδιος, αναφέρθηκε στην επιτυχία που σημείωσαν Ρόδος και Κως όταν το 2020, εν μέσω πανδημίας, άνοιξαν πρώτες τις πύλες τους στους ξένους επισκέπτες με τη σημαία των ασφαλών προορισμών από υγειονομικής άποψης. Ευτυχώς, παρά την υποστελέχωση των νοσοκομείων, δεν ετέθη ζήτημα γιατί στα νοσοκομεία εργάζονται γιατροί-ήρωες!

Τοποθέτηση έκανε και ο αντιδήμαρχος Κω, Παναγιώτης Αβρίθης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι στον τομέα της Υγείας στο νησί μας είναι απαραίτητος ένας διαχωρισμός αναγκών καθώς άλλο είναι το πρόβλημα των κτιριακών υποδομών κι άλλο το ζήτημα της ιατρικής υποστελέχωσης. Η Κως, το νησί του Ιπποκράτη, για τουλάχιστον έξι μήνες το χρόνο κατοικείται κατά μέσο όρο από 135.000 ανθρώπους είναι απολύτως απαραίτητο να θωρακιστεί υγειονομικά και σ' αυτό το πλαίσιο, είναι βασική η ανέγερση Νέου Νοσοκομείου. 

Από μέρους των τοπικών φορέων, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Ντίνα Σβύνου, απευθυνόμενη στην κ.Γκάγκα, υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας πρέπει να σταθούν αρωγοί στα προβλήματα που βασανίζουν την Κω στον τομέα της Υγείας, ειδικά από τη στιγμή που το νησί υποδέχεται τεράστιο όγκο τουριστών και μάλιστα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κάνει στροφή προς τον ποιοτικό τουρισμό. Η ίδια, τόνισε, παράλληλα ότι το νησί μας έχει περάσει κι ακόμη περνάει δύσκολα, λόγω του μεταναστευτικού καθώς στα γεωγραφικά του όρια έχει δημιουργηθεί ΚΥΤ. Η κ. Σβύνου τόνισε ότι αν το ΚΥΤ ανεγέρθηκε σε χρόνο ρεκόρ τότε υπάρχει κάπου ο τρόπος για τη γρήγορη ανέγερση και του Νέου Νοσοκομείου Κω.

Τέλος, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κω, Μανόλης Χατζηάμαλλος, εξέφρασε στην κ.Γκάγκα την άποψη ότι, η ίδια, με τα λεγόμενα της αποδεικνύει ότι έχει όραμα για την Υγεία αλλά και γνώση των αναγκών λόγω της ιατρικής της ιδιότητας όπότε μπορεί να αντιληφεί ότι η ανέγερση Νέου Νοσοκομείου στην Κω είναι επιβεβλημένη ανάγκη.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ