Πλούσια η agenda της συνάντησης του Δημάρχου Κω με το βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ, Μάνο Κόνσολα
Πολιτική
04/03/2022

Στον απόηχο της επίσκεψης Πλεύρη-Γκάγκα στην Κω

 

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, με το βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ, Μάνο Κόνσολα, στο Δημοτικό Μέγαρο, στον απόηχο της επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στο νησί μας.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι η agenda της συζήτησης με τον κ.Κόνσολα ήταν ευρεία και αφορούσε κατά προτεραιότητα τα χρόνια προβλήματα της Κω στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Νικηταράς υπογράμμισε την αναγκαιότητα ανέγερσης Νέου Νοσοκομείου στην Κω, εξηγώντας τη διαδρομή που διανύθηκε μέχρι την επιλογή της τελικής γεωγραφικής θέσης, στο Λινοπότι. Σημείωσε, δε, ότι η Κως που πρόκειται στα αμέσως επόμενα χρόνια να δεχτεί μέχρι και τρία εκατομμύρια τουρίστες, είναι αδιανόητο να στερείται υψηλών προδιαγραφών Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η οικτρή υποστελέχωση του υπάρχοντος Νοσοκομείου, δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα της συζήτηση. Ο Δήμαρχος, επεσήμανε, για πολλοστή φορά, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει κίνητρα στο υγειονομικό προσωπικό ώστε να επιλέγει τις ακριτικές περιοχές καθώς η έλλειψη ιατρών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής είναι εγκληματική για τους νησιώτες.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε λεπτομερώς τον κ.Κόνσολα και για μια σειρά θεμάτων που ''τρέχει'' ο Δήμος Κω και που άπτονται του Τουρισμού και της Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, ο βουλευτής ενημερώθηκε για ειλημμένες ενέργειας του Δήμου που αφορούν τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΚΩΑΝ ΑΕ αλλά και το πολλά υποσχόμενο άνοιγμα του νησιού στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο κ.Κόνσολας, από μέρους του, επεσήμανε ότι συγχαίρει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Νικηταράς σε όλους τους τομείς, με μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κω, δηλώνοντας ότι ο ίδιος στέκεται αρωγός. Υπερασπιζόμενος το αίτημα σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για ανέγερση Νέου Νοσοκομείου, υπογράμμισε ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου αποτελεί διακύβευμα όλης της Δωδεκανήσου και όχι μόνο της Κω.

Ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού μας, χαιρέτισε, επίσης, την είσοδο του νησιού μας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τη δημιουργία Μεταπτυχιακών Τμημάτων Σπουδών. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κως απαιτείται να προχωρήσει κι άλλο στον τομέα της Εκπαίδευσης, διεκδικώντας να μπει στον χάρτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο κ.Κόνσολας, ως κατακλείδα των δηλώσεων του, τόνισε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ του ιδίου και του Δήμου Κω ώστε να παραχθεί έργο, τελικοί κριτές του οποίου είναι πάντα οι πολίτες. 

 

 

Ρεπορτάζ