Τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών που ρυθμίζουν ζητήματα της Δωδεκανήσου επισημαίνει ο Γ.Παππάς στη Βουλή
Πολιτική
24/03/2022

Ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, παρέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ, Ιωάννης Παππάς, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις που αφορούν άμεσα το νομό μας.  

Ειδικότερα, με την αντικατάσταση του άρθρου 67 του νόμου 998/1979 για τους αγρούς που άλλαξαν μορφή, το δημόσιο δεν θα προβάλλει πλέον δικαιώματα κυριότητας.

Επιπλέον, με σχετικές διατάξεις επιλύονται ζητήματα ακινήτων δασικού χαρακτήρα που διατέθηκαν ως κληροτεμάχια ενώ παράταση θα δοθεί στο χρόνο κατάθεσης των αντιρρήσεων από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Ο κ.Παππάς, από το βήμα της Βουλής, τόνισε την ανάγκη λήψης τολμηρών αποφάσεων για την προστασία των συμπολιτών μας από την άνοδο των τιμών και την αισχροκέρδεια ενώ σημείωσε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, τον προσεχή Μάιο, θα τοποθετηθούν 804 μηχανικοί στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου δεν παρέλειψε να καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό όσων μάχονται για την Πατρίδα και την ελευθερία τους.

Ρεπορτάζ