Εργατικό Κέντρο ΒΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ:Αποκαλυπτική η καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για την απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού, κύρια στις τουριστικές περιοχές.
Πολιτική
21/08/2020

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ, ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Αποκαλυπτική η καταγγελία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) για την απόκρυψη κρουσμάτων κορονοϊού, κύρια στις τουριστικές περιοχές. Το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, το μόνο πρωτόκολλο που ακολουθούν και εφαρμόζουν, είναι αυτό που συμφέρει τις τσέπες τους.

  • Από τις 17 Ιούλη οι μεγαλοξενοδόχοι ζητούν με επιστολή τους από την κυβέρνηση :

«Στο σημείο αυτό επανερχόμαστε στο αίτημα που έχουμε υποβάλει και με προηγούμενη επιστολή μας, προκειμένου να αποφευχθεί η (μη σκόπιμη ασφαλώς) έμμεση στοχοποίηση των περιοχών στις οποίες σημειώνονται κρούσματα, οι ανακοινώσεις να περιορίζονται σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων και να μην αναλύεται η χωρική κατανομή τους. Εκτός ασφαλώς αν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι τέτοιος που απαιτείται σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα».

  • Στις 18 Αυγούστου οΥφ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς επανέλαβε αυτολεξεί σχεδόν όσα ζητούσαν οι μεγαλοξενοδόχοι.

Τόνισε δηλαδή πως δεν ανακοινώνονται συγκεκριμένοι αριθμοί κρουσμάτων ανά νησί, αλλά ανά Περιφερειακή Ενότητα για να μην υπάρχουν «δήθεν» αυθαίρετα συμπεράσματα και στοχοποίηση της κάθε περιοχής.

Εδώ όμως δεν παίζουμε «βρες τις διαφορές» .Εδώ παίζεται άσχημο παιχνίδι με  την προστασία της υγείας  κατοίκων και επισκεπτών!

 Η κυβέρνηση  για να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο και κάθε κόστος τους ομίλους του τουρισμού,παίζει στο χρηματιστήριο των κερδών ότι κερδήθηκε από το λαό μας την περίοδο της καραντίνας .

Αφήνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αθωράκιστο. Η κατάσταση στα νοσοκομεία Κω- Κάλυμνο και τα κέντρα υγείας Αντιμάχειας – Πάτμου - Λέρου , παρόλο την περατζάδαυπουργών το προηγούμενο διάστημα, παραμένει τραγική. Ακόμα και σήμερα λείπουν οι  βασικότερες ειδικότητες γιατρών όπως πνευμονολόγος.Προσλήψεις νοσηλευτών δεν έγιναν παρά ελάχιστες οι οποίες δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τα χρόνια κενά και τις τωρινές ανάγκες ,ενώ ο εξοπλισμός προέρχεται από φιλοδωρήματα.!

Είναι προκλητικό και απαράδεκτο η  κυβέρνηση να κουνάει  το δάχτυλο στους νέους και τους εργαζόμενους θέλοντας να περάσει  τη λογική της ατομικής ευθύνης ,όταν η ίδια αδιαφορεί στα αιτήματα των υγειονομικών και εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία  ,για λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας ,για μαζικά τεστ και πληροφόρηση .

Ως εδώ με τα ψέματα τους και την υποκρισία τους!

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καλεί όλα τα Σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού ,  τους εργαζόμενους της περιοχής,  να οργανώσουμε μαζί την πάλη  ενάντια στην πολιτική  που βάζει σε κίνδυνο την υγεία των οικογενειών μας .Νασπάσει ο φόβος καιη  τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλουν. Να δυναμώσει η  φωνή της διεκδίκησης και απαίτησης. Μόνον έτσι θα προστατευτούμε.

Ό,τι κερδήθηκε την περίοδο της πανδημίας, ακόμα και τα όποια μέτρα πάρθηκαν, έγιναν κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Υγείας, αλλά και συνολικά της εργατικής τάξης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση και συγκεκριμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ανά γεωγραφική περιοχή σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, όπως αντιστοίχως και σε χώρους δουλειάς.

  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια, κλπ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο κάλυψη από το κράτος.
  • Τώρα δωρεάν Παροχή Μέσων Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους στους τόπους δουλειάς, με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην Υγεία.
  • Να ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, ώστε να μπει σε εφαρμογή, σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.
  • Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων.
  • Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.