ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ : Στα πόσα δημοτικά χρήματα έχει ανέβει το πλαφόν της πολιτικής αλητείας!
Πολιτική
22/08/2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

Συνδημότισσες, Συνδημότες, για εσάς που σας ενδιαφέρει η ΑΛΗΘΕΙΑ,

θέτουμε  σήμερα υπόψη του κυρίου Αβρίθη και προπάντων της Κωακής κοινωνίας τα παρακάτω επισυναπτόμενα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή της δημοτικής αρχής:

 Καλούμε δε τον κύριο Αβρίθη  αφού τα μελετήσει να κάνει την πρόσθεση για να ζυγίσουμε επιτέλους στα πόσα δημοτικά χρήματα έχει ανέβει το πλαφόν της πολιτικής αλητείας!(δική τους προσφιλής έκφραση)

 α) την υπ αριθμόν πρωτοκόλλου  76695 27/04/2020 ανάρτηση στο ΚΙΜΔΗΣ που αφορά σε διαδικασία ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ παροχής υπηρεσιών φύλαξης ποσού 66.843 χιλιάδων ευρώ.

 β)Την υπ αριθμόν πρωτοκόλλου 10265 18/05/2020 που αφορά σε «Πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς για την παροχή υπηρεσίας προσωπικού φύλαξης κτιρίων και κοινόχρηστων χώρου του Δήμου Κω..." με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ποσού 22.281,43 χιλιάδων ευρώ.

 γ)την απόφαση της οικονομικής επιτροπής 11 Αυγούστου  που αφορά στην «Έγκριση ανάθεσης με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών προσωπικού φύλαξης κτιρίων που ανήκουν στο Δήμο Κω» με διαπραγμάτευση ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ αγνώστου ποσού!  Καθώς αυτό δεν αναφέρεται στην απόφαση και δεν επικαλείται καμιά μελέτη! Γιατί άραγε;; και 

 δ)την τελευταία απόφαση της οικονομικής επιτροπής 17/8 για «Παροχή Υπηρεσιών προσωπικού φύλαξης κτιρίων που ανήκουν στο Δήμο Κω» ποσού 62.488 χιλιάδων ευρώ! με διαπραγμάτευση ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.

 Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, αφενός για να θυμηθούμε την πράξη της πρόσθεσης αφετέρου για να δοθούν εξηγήσεις  αν και εφόσον αυτή η δημοτική αρχή διαθέτει τη στοιχειώδη ευθιξία και τον  στοιχειώδη σεβασμό στο δημοτικό χρήμα και στις διαδικασίες.

 Πέρα όμως από τα ποσά και το πλαφόν επιτρέψτε μας να εστιάσουμε στα παρακάτω: 

 Για τον κύριο Αβρίθη -και όχι μόνο- το ποσό των 62.500 χιλιάδων ευρώ (αυτό μόνο επικαλείται) και η εν κρυπτώ ανάθεση του με φωτογραφικές διατάξεις και χωρίς διαγωνισμό δεν είναι σκάνδαλο.

 Η δήλωση του αυτή είναι δηλωτική των όσων ήδη γίνονται ή έπονται στη διαχείριση του δημοτικού χρήματος.

 Προκαλεί το δημόσιο αίσθημα την ώρα που ούτε ένα ευρώ δεν διέθεσαν για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας που πλήττεται από την κρίση της πανδημίας!

 Διερωτόμαστε: ο Κωακός λαός πότε και πως θα μάθαινε για αυτή την  αμφιλεγόμενη υπηρεσία με τα χιλιάδες ευρώ να παρελαύνουν αν δεν ανασύραμε το θέμα;

 Μάλλον ποτέ.

 Όπως ποτέ δεν θα μάθαιναν οι εταιρείες φύλαξης την ή τις σκανδαλώδη/εις  ανάθεση- αναθέσεις.

 Η δημοτική αρχή Νικηταρά  - Αβρίθη και όποιων άλλων είναι πίσω ή μπροστά από αυτήν έχει το δικό της αξιακό πολιτικό σύστημα με το οποίο δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Με όση δύναμη έχουμε θα το καταγγέλλουμε.

 Σε ότι δε αφορά στο "πανηγυρικό " κείμενο κυρίου Αβρίθη:

 -Ο λαός χρειάζεται ομόνοια και συνοχή.

Χρειάζεται όμως και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. 

 Ο τρόπος που λειτουργείτε και οι μη καθαρές διαδικασίες είναι που διχάζουν την κοινωνία και την χωρίζουν σε ημέτερους και μη.

 - Ο πολιτικός βίος της Ιωάννας από το 1998 μέχρι σήμερα είναι κρυστάλλινος.

Από τις θέσεις ευθύνης που διαχρονικά θήτευσε και αμισθί έχει διαχειριστεί εκατομμύρια ευρώ και διεκδίκησε εκατομμύρια ευρώ από χρηματοδοτούμενα προγράμματα..

Αν ο κύριος Αβρίθης δύναται να την κατηγορήσει ή αν έχει έστω και ένα στοιχείο που να εμπλέκει το όνομά της έστω και σε ένα λάθος τον προκαλούμε να το δημοσιοποιήσει. Έχει; 

 Κύριε Αβρίθη υπάρχει και ο άλλος δρόμος.

Εσείς επιλέγετε τον δικό σας..

Είχαμε  δύο επιλογές ή να ενσωματωθούμε και να ακολουθήσουμε το δρόμο τους παίρνοντας ένα κοκαλάκι  της εξουσίας,   μια καρέκλα, ένα μισθό ή… να εξαφανιστούμε,

Επιλέξαμε την ίδια συνεπή στάση.

Επιλέξαμε τη ρήξη.

Αν σιωπήσουμε αγαπητοί συνδημότες όπως το επιδιώκει με όλα τα μέσα που διαθέτει η σημερινή δημοτική αρχή (βλέπε κατάργηση δημοτικών συμβουλίων) θα είμαστε συνένοχοι σε τέτοιες σκανδαλώδεις πρακτικές. Αυτή όμως είναι η διαφορά μας και αυτή θα παραμείνει.

Δεν θα σιωπήσουμε.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑΣ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ

 

 

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9C%CE%95%CE%98%CE%A9%CE%9B%CE%95-156?inline=true